3 gezondheidsvoordelen van koriander 

Sommigen mensen vinden koriander ontzettend lekker en voegen het aan veel gerechten toe terwijl de ander denkt hoe kun je dit lekker vinden, want het smaakt naar zeep. Toch is koriander erg goed voor je gezondheid. Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van koriander? Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet! 

Koriander 

Het smaakt dan misschien wel naar zeep, maar toch heeft het voordelen. Koriander bevat namelijk belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine A, K en C, maar ook antioxidanten die goed zijn voor je hart.  

Goede bron van voedingsstoffen 

Koriander voegt niet alleen kleur en smaak toe aan je maaltijd, maar geeft je ook veel juiste voedingsstoffen die je nodig hebt op dagelijkse basis. Zo bevat een handje koriander 16% van de dagelijkse waarde van vitamine K. Vitamine K helpt je bij de gezondheid van je botten en helpt wondjes te genezen. Ook bevat het 5% vitamine A en 2% vitamine C. Deze 2 vitamines zijn goed voor je immuunsysteem.  

Het bevat antioxidanten 

Koriander bevat niet alleen veel vitamine, maar ook antioxidanten. Het antioxidant polyfenolen erg belangrijk, maar waarom dan? Polyfenolen zorgen ervoor dat je ontstekingen worden verminderd en het voorkomt beschadiging van je cellen.  

Het kan helpen bij cardiovasculaire gezondheid 

Er worden vaak delen van een korianderplant gebruikt voor geneeskunde. Koriander bevat namelijk cardiovasculaire voordelen. Zo is dat het geval bij het reguleren van je bloeddruk en je hartritme. De rede dat dit zo is komt door de vele aantallen antioxidanten die in koriander zitten.  

Koriander bevat dus 3 belangrijke gezondheidsvoordelen, maar het grootste nadeel is dan toch wel dat het naar zeep kan smaken.  

Sharing is caring