Dit wist je nog niet over sudocrem 

De meeste mensen denken dat sudocrem vaak een crème is die alleen geschikt is voor het huidje van baby’s en dan met name voor luieruitslag. Wat veel mensen niet weten is dat sudocrem ook geschikt is voor heel veel andere huidkwaaltjes van volwassenen. Sudocrem is dus ondanks het misleidende imago echt niet alleen geschikt voor baby’s. In dit artikel vertellen we waar je sudocrem allemaal nog meer voor kunt gebruiken.  

Het kan goed helpen tegen acné en puistjes  

Wist je dat sudocrem kan helpen in de strijd tegen acne/puistjes? Mocht je hier last van hebben kan het geen kwaad om sudocrem te proberen. Sudocrem kan acné plekjes genezen en de huid eromheen kalmeren.  

Verlicht eczeem of een jeukende huid 

Sudocrem kan bij eczeem of jeuk een verlichtende werking bieden. Sudocrem kan ervoor zorgen dat de irritatie of jeuk wordt verminderd. Daarnaast is het ook mogelijk om met sudocrem je eczeem echt te verminderen.  

Verlicht irritatie of jeuk bij een insecten of muggenbeet   

Een steek van een mug of van een ander insect kan behoorlijk vervelend zijn. Vooral wanneer je een geïrriteerde of jeukende huid van krijgt. Sudocrem kan de irritatie of jeuk verlichten.  

Droge huid verminderen dankzij sudocrem 

Sudocrem kun je ook goed inzetten bij een droge huid. De crème heeft een verzachtende werking op de droge huid. Smeer je droge huid er eens mee in en je zult zien dat je huid nadat je het hebt laten intrekken zachter aanvoelt.  

Sharing is caring