Dit is waarom beweging goed is voor je humeur  

Beweging heeft een ontzettend positieve invloed op ons humeur. Beweging kan écht het verschil maken tussen een goed of slecht humeur. En een geruststelling, onder beweging verstaan we echt veel meer dan alleen ‘sporten’. Beweging kan namelijk alles zijn. Kies voor een wandeling in de natuur of probeer tijdens de koffiepauze eens te gaan staan en doe snel wat korte oefeningen. Deze kleine dingen kunnen echt een grote bijdrage leveren. In dit artikel vertellen we jou een aantal redenen waarom het zó goed is voor je humeur om te bewegen. 

Je nachtrust verbetert  

Als je de hele dag door actief bent geweest en genoeg hebt bewogen zorgt dit ervoor dat je beter zal slapen. Je lichaam heeft namelijk genoeg bewogen en energie verbruikt. Wanneer dit niet zo is heb je hoogstwaarschijnlijk voor het slapen het gevoel dat je nog wilt bewegen of dat je nog veel energie hebt, dit zorgt ervoor dat je juist weer slechter slaapt. 

Beweging is een goede manier om je sociale contacten te onderhouden 

De meeste mensen krijgen energie van leuke dingen doen met hun vrienden. Denk bijvoorbeeld aan lekker uiteten gaan. Soms kan het ook lastig zijn om met een drukke baan en een huishouden je sociale contacten te onderhouden. Kies daarom voor een wandeling met een van je vrienden. Zo beweeg je, terwijl je ook gezellig bij kunt kletsen met je vrienden. Hier krijg je over het algemeen weer goede energie van wat helpt om een beter humeur te creëren.  

Het vermindert stress 

Beweging zorgt ervoor dat je stress verminderd wordt. Van stress weten we over het algemeen wel dat het zorgt voor een slechter humeur. Wanneer je jouw humeur wil verbeteren is het dus een goed idee om je stress zoveel mogelijk te verlagen. Dit kun je doen door beweging. Een tip is om tijdens het bewegen echt even met ontspannen bezig te zijn. Misschien motiveert het jou om een leuk muziekje of leuke podcast op te zetten waar je goede energie van krijgt. 

Het trekt je uit de dagelijkse sleur  

Beweging zorgt ervoor dat je even met iets anders dan met werk, school of het huishouden bezig kunt zijn. Het zorgt simpelweg voor afleiding wat goed is om een beter humeur te creëren. De meeste mensen worden niet blij van de hele tijd hetzelfde doen of de hele tijd op dezelfde plek zitten of staan. Afwisseling kan dus echt bijdragen aan een beter humeur.  

Sharing is caring