Je eigen wimperserum maken 

Droom jij ook altijd al van super lange wimpers? Sommige mensen hebben al prachtige lange wimpers van zichzelf, anderen moeten moeder natuur een handje helpen. Je kan wimperextensions plaatsen of een wimpelserum aanschaffen, maar vaak zijn deze dingen erg duur. Hieronder staat hoe je zelf je eigen natuurlijke wimpergroeiserum kan maken! 

Vaseline 

In plaats van mascara op je wimpers smeren, smeer je er vaseline op. Door vaseline te smeren op je ooglid voor het slapen gaan, zal je wimper langer worden. Je moet het wel even de tijd geven, dus vergeet niet elke avond te smeren! 

Gebruik olijfolie 

In plaats van de vette vaseline, kan je ook olijfolie gebruiken. De mineralen die in olijfolie zitten, zullen de groei van je wimpers stimuleren. Ook dit moet je even de tijd geven, en elke avond op smeren. 

Masseer je oogleden 

Als je je wimpers niet goed behandeld dan vallen ze uit en breken ze af. Door je oogleden te masseren, stimuleer je de haarzakjes om de wimperharen sterker te laten worden.  

Vitamine E 

Deze vitamine is een soort lotion die de groei van de wimpers kan stimuleren. Smeer hier je wimpers dus lekker goed mee in. Ook kan je deze vitamines natuurlijk slikken. Andere vitamines die goed helpen bij meer haargroei zijn vitamine B, C en E. 

Eet gezond 

Klinkt cliché, maar het werkt wel. Door het eten van groente en fruit voelt je je niet alleen beter, maar je krijgt er ook een betere huid, nagels en weerstand van. Ook je haren en dus wimpers groeien hierdoor sneller.  

Goede verzorging 

Het is belangrijk om voor het slapen goed je make-up eraf te halen. Door dit niet te doen, kunnen er kleine ontstekingen ontstaan of breken je wimpers af. En dat is natuurlijk het laatste wat we willen. 

Wimpers borstelen 

Er zijn kleine borsteltjes te koop die je kan gebruiken voor je wimpers. Door het borstelen wordt de groei gestimuleerd. Je kan dit samen borstelen met bijvoorbeeld de vaseline, olijfolie of vitamine olie. 

Sharing is caring