Gezonde zachte appelkoekjes  

Ingrediënten  

  • 50 gram havermout  
  • 50 gram volkorenmeel  
  • 100 gram kwark  
  • 1 grote appel 
  • 2 tl honing 
  • 2 tl kaneel  
  • 40 gram rozijnen  
  • 3 snufjes zout  
  • 1 ei  
  • 1 el (plantaardige) melk  

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 180 graden, doe de havermout, het volkorenmeel, de kwark, honing, kaneel, rozijnen en zout samen in een kom. Mix dit alvast even door elkaar met een lepel. Schil de appel en snijdt de appel daarna in kleine stukjes. Klop het ei los en voeg dit toe aan de mix, tot slot voeg je de eetlepel (plantaardige) melk toe. Meng het daarna met een lepel tot een gelijkwaardige massa. Zorg ervoor dat alles een beetje bij elkaar blijft. Mocht dit niet het geval zijn, kan je altijd nog iets meer (plantaardige) melk toevoegen.  

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en schep er ongeveer 12 bolletjes beslag op. Vorm ze naar hoe jij dit mooi vindt. De zachte appel koekjes moeten voor 20 minuten in de oven. Haal ze hierna wel voorzichtig van het bakpapier af en laat ze op een rooster of bord afkoelen, anders blijven ze plakken aan het bakpapier. De koekjes zullen helaas niet knapperig worden, dat is normaal. Vandaar dat ze worden omschreven als zachte koekjes.  

Sharing is caring