Beste verzorging voor krullen 

Ben je gezegend met een prachtige bos krullen?  Krullen zijn prachtig en uniek, maar soms wat moeilijk om mee om te gaan. Ze hebben wat extra aandacht nodig om mooi in de plooi te vallen. Met deze tips krijg jij de mooiste krullen! 

Ga regelmatig naar de kapper 

Laat regelmatig de schaar in je haren zetten om dode en gespleten puntjes te voorkomen. Je krullen zullen veerkrachtiger en gezonder zijn. Hierdoor zullen je krullen ook beter uitpakken. Om de zes à acht weken is de tip op naar de kapper te gaan. 

Gebruik goede haarproducten 

Omdat krullend haar een stuk droger is, is extra verzorging geen overbodige luxe.  

  • Gebruik shampoo die zowel reinigt als verzorgt en breng achteraf altijd een conditioner aan om je lokken glad en soepel te houden.  
  • Ook mag je je haar wekelijks verwennen met een haarmasker.  
  • Breng ook na het wassen nog een verzorgend product in. Zo kunnen je krullen goed hydrateren. 

Ultieme tip

  • Kies ervoor om je haarmasker eens aan te brengen vóór je onder de douche stapt. Dat mag gerust zelfs een uur voordat je eronder stapt. Je haar begint dan te werken als een spons en zal het eerste vocht waarmee het in aanraking komt opnemen. Is je haar al nat, dan dringen de voedende eigenschappen van je haarmasker minder goed door. Breng het dus goed en verspreid aan en was je haar een tijdje later.  

Was je krullen niet te vaak! 

Was je haar niet meer dan twee keer per week om de natuurlijke oliën op je hoofdhuid te behouden. Ga je voor meer wasbeurten, dan kan dat je haar uitdrogen. Wrijf je krullen niet te hard droog met je handdoek, maar dep het liever droog of wikkel je haar in een handdoek.  

Extra tip 

  • Gebruik een T-shirt voor je haar. Een oud katoen T-shirt doet het ook prima, want dat is doorgaans zachter en milder voor je haar dan een handdoek.  
  • Kam je haar niet te vaak, probeer je vingers te gebruiken of een grove kam met tanden. Ook is het handig om je haar nat te kammen, zo blijft de krulstructuur mooier. Als je haar nat is, is het extra breekbaar. Kam daarom van onder naar boven.  

Haar laten drogen aan de lucht 

De beste optie is om je krullen aan de lucht te laten drogen. Zo vermijd je pluis en kan het op zijn natuurlijke manier in model vallen.  

Als je toch weinig tijd hebt en snel je haar droog moet hebben, gebruik dan een diffuser. Dit is een föhn met een rond opzetstuk met tandjes. Hang vervolgens ondersteboven en druk de diffuser in je haar. Kneed je lokken achteraf in model met je vingers en gebruik nog eventuele verzorgingsproducten.  

Satijnen kussensloop 

Slaap eens op zijde. Het helpt pluis tegen te gaan. Satijn voorkomt namelijk dat je lokken tijdens de nacht vocht verliezen en geeft minder wrijving dan katoen.  

Sharing is caring