‘s Ochtends vs ‘s avonds douchen 

Elke dag douchen heeft meer invloed op je lichaam dan je denkt. Maar maakt het ook nog uit of je in de ochtend of avond onder de douche stapt? De een springt er gelijk onder als ze wakker worden, terwijl de ander liever schoon in bed gaat. Maar wat is nou beter? Time to dive in! 

‘s Ochtends douchen 

  1. Je wast al het zweet en vuil eraf 

Grote kans dat je in de ochtend altijd even een plens water in je gezicht gooit of onder de douche springt. Een ochtenddouche heeft hetzelfde effect als even je gezicht wassen. Het zorgt voor een fris en evenwichtig gevoel.  

  1. Vies naar bed 

Je huid verzamelt over de dag heen vuil. Douche je dus alleen in de ochtend, betekent dat dat je met dat vuil op je huid naar bed gaat.  

  1. Gelijk wakker 

Heb je moeite met wakker worden? Dan is een ochtenddouche hetgeen wat je nodig hebt. Het beste is dan om je af en toe te spoelen met koud water. Het kan je productiviteit gedurende de dag verhogen.  

‘s Avonds douchen 

  1. Ultieme ontspanning 

Een lekkere warme douche voordat je gaat slapen, zorgt ervoor dat je spieren helemaal ontspannen. Je lichaam bereid zich voor op slaap. ‘s Avonds douchen is rustgevend en kan alle drukte van de dag even doen vergeten.  

  1. Wakker worden met vies gevoel 

Feeling oily zodra je wakker wordt, terwijl je de avond ervoor nog hebt gedoucht. Dat kan een nadeel zijn van ‘s avonds douchen. Even snel afspoelen kan dan wel fijn zijn.  

  1. Alle vuil van de dag was je weg 

Ook als je een lui dagje hebt gehad, kan vuil zich nog steeds ophopen op je huid. Een avondreiniging is daarom altijd handig om te doen om van het vuil af te komen. Liever toch geen douche in de avond? Haal dan wel even wat water over je gezicht heen.  

Sharing is caring