Dit zijn de beste work-out nummers  

Het ritme van de muziek is erg belangrijk tijdens het sporten. De juiste muziek kan je net een extra zetje geven tijdens je work-out. Ben jij opzoek naar de juiste nummers voor jouw playlist?  

Hoe kies je het beste nummer 

Het tempo van het nummer is natuurlijk erg belangrijk. Ook is het belangrijk om op de bpm, de aantal beats per minuut te letten. Let ook op de melodie, ritmische opbouw, harmonie en songteksten van het nummer. Uit onderzoek van Brunel University in samenwerking met fitnessgoroe Shaun T, dr. Costas Karageorghis, expert op het gebied van muziek en training en Spotify is gebleken dat als je op deze punten let je de beste nummers vindt. Hier komen ze dan, de nummers die uit onderzoek gebleken, de meeste sportievelingen op de been houden. 

BPM  

Uit onderzoek is gebleken dat je onbewust een voorkeur hebt voor ritmes met ongeveer 120 beats per minuut. Dit houdt twee beats per seconden in. Wanneer mensen gevraagd worden om met hun vingers een tempo te tikken, doen ze dat ook vaak onbewust op of rond een ritme van 120 beats per minuut. Natuurlijk zijn er verschillen, zo lijken mensen die hardlopen vaak voorkeur te hebben voor iets sneller muziek. De meester mensen ervaren muziek met 90 tot 120 beats per minuut het fijnst tijdens hun work-out.  

Top 10 

  1. ‘Sing’ – Ed Sheeran (120 bpm) 
    De tweede single van het studioalbum X van Ed Sheeran is niet alleen een leuk nummer. Maar ook een topper tijdens het sporten. Een vrolijk up-beat nummer met lichtelijke R&B stijl zorgt voor een vlotte en vrolijke work-out. 
  1. ‘ME’! – Taylor Swift feat. Brendon Urie of Panic! At The Disco (91 bpm)  
    Met dit nummer kan je niet stil blijven zitten. Hij ligt dan misschien wat lager in de beats per minuut maar door de vrolijke tekst en de drums vliegt de tijd voorbij. 
  1. ‘Break Free’ – Ariana Grande feat. Zedd (130 bpm) 
    Je tempo schiet omhoog door dit nummer. Een perfect nummer voor tijdens een pittige hardloop ronde of intervaltraining.  
  1. ‘Fireball’ – Pitball ft. John Ryan (124 bpm) 
    Door deze tropische beat waan jij je tussen de palmbomen. Met een flink tempo is dit nummer ideaal voor een rondje hardlopen of een HIIT-training.  
  1. ‘Ghost’ – Ella Henderson (105 bpm) 
    Een iets ouder nummer. Dit nummer uit 2014 heeft een beat die geleidelijk opbouwt. Perfect voor het begin van een stevige training.  
  1. ‘Don’t’ – Ed Sheeran (96 bpm) 
    Het album X was een echt succes en bevat meerdere nummers die heerlijk zijn voor tijdens het sporten. Zet het volume lekker hard en geniet van dit nummer met rapinvloeden.  
  1. ‘Little bit of love’ – Tom Grennan (107 bpm) 
    Dit nummer heeft menig hitlijst bestormt en dat is natuurlijk niet zomaar. Dit up-beat popnummer nummer van de sterk vocale zanger verdiend een plekje in jouw afspeellijst.  
  1. ‘Heartbreak Anthem’ – David Guetta & Little mix (124 bpm) 
    De meiden van Little Mix doen het al jaren goed met hun popmuziek. De samenwerking met David Guetta zorgde nogmaals voor een hit die heerlijk is voor tijdens een pittige work-out.  
  1. ‘Stronger’ – Kanye West (104 bpm)
    Het nummer Stronger vind je op het derde album van Kanye West, genaamd Graduation. Niet alleen dit nummer maar ook andere op dit album zijn een aanrader. Voeg jij deze toe aan jouw afspeellijst.  
  1. ‘Work Bitch’ – Britney Spears (128 bpm) 
    Dit up-beat nummer van Britney spears kon natuurlijk niet ontbreken. Met een flinke beat schiet je hartslag omhoog. 

Sharing is caring