Bloemkool Mac n Cheese 

Ingrediënten 
 


1 Bloemkool 
500ml Groentebouillon  
250 gr volkorenpasta naar keuze  
200 gr geraspte kaas (gruyère) 
2el panko (broodkruim) 
150 gr spekjes 
Peper en zout 
Nootmuskaat 

Bereidingswijze 

Snijd de bloemkoolroosjes van de steel af en kook ze in zo’n 20 minuten gaar in de bouillon. Haal van het vuur, doe in een blender en mix tot een glad en romig geheel. Breng op smaak met peper en zout.  

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Hou een el van het kookvocht apart. Giet de pasta af. Bak de spekjes, doe de bloemkoolsaus erbij en roer 150 gr van de geraspte kaas erdoorheen. Doe het kookvocht erbij en breng op smaak met een snufje peper, zout en nootmuskaat. Roer de pasta erdoor en doe het geheel in een ovenschaal. Strooi de panko en overgebleven kaas erover en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.  

Eet smakelijk! 

Sharing is caring