Je haar met water wassen

De meeste mensen wassen graag hun haar met shampoo, het is dan weer lekker fris. Het nadeel hiervan is dat de shampoo die je hiervoor gebruikt meestal veel sulfaten en andere chemicaliën bevat. Wist je dat je jouw haar ook met alleen water kunt wassen?  

Je haar ontvetten met water  

Het klinkt misschien een beetje raar en niet als iets wat lekker uitnodigt, je haar met water wassen. Maar dit is iets waar je haar en huid wel degelijk blij van kunnen worden. Dit komt omdat er in shampoo vaak veel sulfaten en chemicaliën zitten waar je hoofdhuid meestal niet zo blij van wordt. Wanneer je jouw haar met water wast, kun je dit net zo doen als altijd maar gebruik geen shampoo en zorg ervoor dat het water niet te warm is.  

Waarom is het beter om je haar met water te wassen in plaats van met shampoo? 

Voor je hoofdhuid is het beter om geen shampoo vol sulfaten of andere chemicaliën te gebruiken. Je hoofdhuid kan er droog van worden en ook kan het er juist weer sneller vet van worden. Maar wist je dat je daarnaast ook goed bezig bent voor het milieu? De meeste soorten shampoo zijn namelijk verpakt in plastic flessen, niet echt duurzaam natuurlijk.  

Nadelen van je haar met water wassen  

Helaas zijn er ook een aantal nadelen, deze nadelen hebben te maken met het proces ernaartoe. Je hoofdhuid is namelijk gewend aan het gebruik van shampoo. Het is daarom niet gek dat je haar na het wassen met water al snel weer vet zal zijn. Dit zijn eigenlijk een soort afkickverschijnselen van je huid, waardoor het veel talg produceert. Het vergt dus best wat discipline en tijd om je haar te wassen met water. Je moet namelijk door het moment heen dat je vet haar hebt. De uitdaging is dan om hier even creatief mee om te gaan en bovenal geduld te hebben.  

Alle kleine beetjes helpen  

We begrijpen dat het best lastig is om je haar alleen nog maar te wassen met water. Mocht je hier wel voor willen gaan, raden we je het zeker aan om dit te proberen. Zo kun je onderzoeken of je de voordelen ervan kunt ondervinden. Maar mocht dit nu niets voor jou zijn, onthoudt dan dat alle kleine beetjes helpen. Zoek bijvoorbeeld om te beginnen een shampoo die minder of geen sulfaten en chemicaliën bevat of probeer je haar eens wat minder vaak te wassen.  

Sharing is caring