Dit zijn de allerslechtste slaaphoudingen 

Iedereen heeft vast zijn favoriete slaapstandje. We vallen in slaap hoe we dat het lekkerst vinden. Maar niet elke houding is even goed. Een slaappositie kan grote invloed hebben op hoe goed we slapen en op de gevolgen voor later. Hieronder de slechtste slaaphoudingen waar je snel van af moet! 

Kwaliteit van slaap 

Onze slaaphoudingen zijn van groot belang op de kwaliteit van onze slaap. Hoe je slaapt bepaalt de bloedstroom naar je hoofd, de stabiliteit van je wervelkolom, de productie van hormonen en het herstel van je tussenwervelschrijven. Als je lichaam ‘s nachts niet goed kan functioneren door een verkeerde slaaphouding, dan zal je niet energiek en uitgeslapen wakker worden.  

Voor ons lijf is de zijligging het beste. En dan ook nog de linkerkant. In deze houding kunnen lijf en wervelkolom het beste ontspannen en herstellen. Ook helpt deze houding de spijsvertering en het hart en milt profiteren ervan.  

Slechtste houding 

Buikslapers, we hebben slecht nieuws voor jullie! Deze houding is de allerbelabberdste die er is. In deze houding ligt de nek in een onnatuurlijke hoek en zakt de onderrug veel te ver door. En niemand wil zijn rug urenlang extra belasten, want tijdens het slapen moet je juist ontspannen.  

Hoe verander je jezelf van een buikslaper naar een zijslaper?

Je moet er goed van bewust zijn dat je met de buikpositie je gezondheid schaadt. Dit bewustzijn zorgt ervoor dat je een begin maakt om het te veranderen. Verder is het goed om naar je matras te kijken. Buikslapers hebben vaak een hard matras want op je buik slapen op een zacht matras zorgt voor een inzakkende rug. Andere houdingen dan de buikpositie kunnen ook wat minder comfortabel aanvoelen op een hard matras. Dus wil je het jezelf makkelijker maken om van een buikslaper een zijslaper te worden, dan helpt een nieuw matras jou wel. 

Snurkende slapers 

Rugslapers denken vaak dat ze wel goed liggen met hun slaappositie, maar dat is niet helemaal waar. Rugslapers snurken eerder of krijgen last van slaapapneu. Dan heb je een stokkende adem tijdens de slaap. Als je op je rug ligt zorg je wel goed voor de wervelkolom, maar dan is het wel belangrijk om geen dik kussen te gebruiken. Daardoor kan je weer in de verkeerde houding gaan liggen, waardoor het bloed moeilijk naar je hoofd komt.  

Dus een goed matras is een must, anders belast je je rug ook tijdens het slapen. 

Sharing is caring