5 x gezonde snacks 

De meeste mensen zijn dol op snacken, het nadeel van al deze snacks is helaas dat ze vaak veel vet, zout of suiker bevatten. Nu is dat natuurlijk voor af en toe helemaal niet erg, zolang je alles maar in balans houdt en in de basis gezond eet. Maar er zijn ook best wat lekkere snacks die eigenlijk helemaal niet zo ongezond zijn. In dit artikel delen we 5 gezonde snacks. 

Popcorn 

Popcorn hoeft helemaal geen ongezonde snack te zijn. Een belangrijke kanttekening is wel dat dit niet voor elke popcorn geldt. Kies je bijvoorbeeld voor een variant met veel zout of suiker, dan is dit alsnog niet heel gezond. Heb je er al eens aan gedacht om popcorn zelf te maken? Dit is de meest gezonde manier, zo kun je er best wat zout of suiker op doen maar niet zoveel als dat er normaal in popcorn zit uit bijvoorbeeld de supermarkt. Wanneer je het zelf maakt is het ook heerlijk vers en warm als je het eet.  

Groente met hummus  

Voor bij de borrel is dit een uitermate goed geschikte maar bovenal gezonde snack. Uiteraard betekent dit wel dat je een gezonde hummus moet gebruiken. Hummus wordt gemaakt van kikkererwten. Maar om de hummus smaak te geven wordt vaak gebruik gemaakt van zout, peper, knoflook of andere kruiden. Wil je een gezonde hummus om jouw groente in te dippen? Kies dan voor een hummus met zo min mogelijk toevoegingen. Of nog beter, kies ervoor om hem zelf te maken. Hummus is super lekker om stukjes komkommer, paprika, tomaat of wortel in te dippen. Je zult merken dat het eten van de groentes hierdoor makkelijker gaat. Zo krijg je ongemerkt toch best wat groentes binnen tijdens de borrel.  

Fruitsalade 

Super simpel maar wel ontzettend lekker! Een fruitsalade, je kunt deze gezonde snack eigenlijk elk moment van de dag eten. Als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. Supergezond en lekker fris. Je kunt de salade ook zo gevarieerd maken als dat je zelf wil. Maak bijvoorbeeld een lekkere mix van banaan, appel, aardbei, framboos en meloen.  

Bananenbrood  

Bananenbrood is over het algemeen ook een gezonde snack. Wel is het aan te raden om het bananenbrood zelf te maken. Zo is het meestal gezonder dan dat je het kant en klaar koopt. Kant en klare bananenbroden bevatten namelijk soms toch nog best veel suiker waardoor het dan klinkt als een gezonde optie, maar dit dan eigenlijk wel heel erg tegenvalt. Voor bananenbrood geldt eigenlijk hetzelfde als voor fruitsalade. Je kunt het als ontbijt eten, als tussendoortje of als dessert. Maar ook wanneer je op een verjaardag iets gezonds wil serveren in plaats van taart.  

Noten  

Noten kunnen ook dienen als gezonde snack. We bedoelen hiermee dan de ongebrande en ongezouten noten. Bij de gebrande en gezouten variant komt vaak onnodig vet kijken en ook het toegevoegde zout is niet echt gezond.  

Nu snappen we dat alleen noten eten best saai kan zijn. Denk er eens aan om er rozijnen, bessen, cranberry’s of dadels door heen te mixen. Dit geeft vaak een wat zoetere smaak. Natuurlijk krijg je dan wel suiker binnen, maar zolang het in balans is hoeft dit geen probleem te zijn.  

Sharing is caring