Moon breathing 

Je kan maar niet in slaap vallen, word de hele tijd tussendoor wakker en blijft maar rollen. Deze nacht lijkt urenlang te duren, en mensen met slaapproblemen herkennen dit probleem waarschijnlijk maar al te goed. Zoek je nu een nieuwe techniek om sneller in slaap te vallen? Dan zit je bij deze techniek goed! 

Moon breathing is een Japanse techniek die van yoga afkomt. Deze techniek helpt je te kalmeren, te focussen, je voelt je ontspannener en slaapt beter. Voor de slechte slapers onder ons is moon breathing een ideale oplossing, en het is makkelijker dan je denkt! 

Hoe moet het? 

Tijdens moon breathing hoef je alleen je linkerneusgat te gebruiken! Gek he? Toch helpt het linkerneusgat beter bij een goed dutje dan je rechter. Als je ademt door je linkerneusgat brengt dit je hartslag en bloeddruk naar beneden terwijl je je gelijk focust en ontspant.  

Het is misschien een beetje een rare techniek, maar je wendt er al snel aan. Het kan een beetje vreemd aan voelen, maar grote kans dat je het heel ontspannend gaat vinden! Ook kan je deze techniek overal toepassen, achter je bureau, op de bank of in de trein. Je kan het zittend of liggend doen. 

Stap voor stap 

  1. Begin met een comfortabele positie. Dit kan liggend of zittend zijn, een goede slaaphouding in ieder geval! 
  1. Sluit je ogen en probeer je hele lichaam te ontspannen. 
  1. Druk met je rechterduim je rechterneusgat dicht. Ondertussen laat je je wijs- en middelvinger van dezelfde hand rusten op je handpalm. Je pink- en ringvinger strek je uit. 
  1. Adem rustig door je linkerneusgat. Dit helpt om de zenuwen te kalmeren. 
  1. Herhaal dit een paar keer voor het beste effect.  

Sharing is caring