Door deze voeding maak je gelukshormonen aan 

Deze donkere dagen maakt veel mensen moe. Misschien herken je het wel. Je bent futloos, moe en misschien zelfs verdrietig. Je probeert jezelf op te vrolijken, maar heb je ooit nagedacht over voeding die voor een extra dosis endorfine zorgen. Hieronder zijn dingen die je wel wat vaker mag eten als je in een dip zit. 

Pure chocola! 

Chocola maakt altijd gelukkig. Maar wanneer je pure chocola eet al helemaal. Chocolade heeft effect op het aanmaken van endorfine. De vele antioxidanten in chocolade stimuleren de afgifte van endorfine in de hypothalamus. Allemaal moeilijke woorden, maar waar het op neer komt is dat chocola een deel van de hersenen kan stimuleren. Dat deel van de hersenen dat betrokken is bij emotionele activiteiten.  

Paprika 

Wil je toch wat gezonds? Eet dan wat vaker een paprika, dit kan je humeur ook een oppepper geven. Dit heeft allemaal te maken met de hoeveelheid vitamine C erin de groente zit. Zelfs meer dan in fruit. Dit kan ook de aanmaak van endorfines stimuleren, waardoor je je energieker en blijer voelt.  

Citrusvruchten 

Hetzelfde geldt voor citrusvruchten. Het ruiken aan verse sinaasappel of zure citroen kan volgens meerdere studies al oppeppend werken. Ook kunnen ze je stresslevel laten dalen.  

Chilipepers 

Dit steek je misschien iets minder snel je mond in, maar het is zeker het proberen waard. Eet eens wat vaker een pittig recept en breng ze op smaak met wat chilipeper. De stof die erin zit, wordt bij wetenschappelijke studies vaak als pijnstillers gebruikt. Het wekt namelijk een fijn gevoel op en het endorfinegehalte in het lichaam op natuurlijke wijze flink verhogen. 

Banaan 

Bananen bevatten het aminozuur tryptofaan. Dit stofje bevordert de aanmaak van het gelukshormoon serotonine en werkt als een natuurlijke rustgever. Daarnaast bevatten bananen magnesium, een belangrijk mineraal dat de aanmaak van serotonine aanzet. 

Sharing is caring