4x waarom jij je rug verpest en hoe je dit kunt voorkomen  

Wanneer je goed voor jouw rug wil zorgen en je kans op klachten wil verkleinen. Is het belangrijk om onderstaande dingen zoveel mogelijk te voorkomen of te verbeteren. Dit zijn namelijk 4 belangrijke factoren die voor rugklachten kunnen zorgen. 

  1. Geen juiste houding  

Het is voor je rug slecht om geen goede houding te hebben. Denk aan een slechte zithouding, bijvoorbeeld terwijl je achter de computer zit. Maar voor je rug is het ook erg slecht om in een verkeerde houding te staan of lopen. Tot slot is het ook belangrijk om een goede slaaphouding te hebben.  

  1. Je rugklachten negeren of niet serieus nemen  

Wanneer je last krijgt van je rug is het belangrijk om dit niet te negeren maar juist serieus te nemen. Probeer te achterhalen waar de klachten vandaan komen en kijk of je dit zelf kunt oplossen. Wanneer je dit niet lukt of wanneer de klachten aanhouden of erger worden is het een goed idee om een arts of fysiotherapeut raad te plegen.  

  1. Te weinig beweging  

Wanneer je te weinig beweegt zorgt dit voor een constant gespannen houding wat niet goed is voor je rug. Het is natuurlijk in het algemeen goed om te bewegen maar zo dus ook voor je rug. Maak daarom eens wat vaker een wandeling, fiets indien mogelijk naar je werk of kies voor een andere vorm van bewegen of sporten.  

  1. Te veel stress 

Net zoals te weinig beweging zorgt te veel stress ook voor een erg gespannen houding. Zorg dus dat je zo weinig mogelijk stress hebt. Dit is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Maar probeer eens te kijken naar de oorzaken van waar je stress vandaan komt. Algemene dingen die kunnen helpen tegen stress zijn: mediteren, wandelen, sporten, gezond eten en genoeg slapen.  

Zorg goed voor je rug! 

Het is dus heel belangrijk om goed voor je rug te zorgen en signalen absoluut niet te negeren. Probeer te werken aan een goede zit, loop en slaaphouding. Wanneer je last krijg van je rug, zoek dan de oorzaak van het probleem op en probeer het zo snel mogelijk op te lossen. Vergeet daarna je dagelijkse beweging ook niet, daar heeft je rug ontzettend veel belang bij. Tot slot is het belangrijk om je stress zoveel mogelijk te verminderen. Dit omdat je rug dan niet constant in een gespannen houding hoeft te verkeren.   

Sharing is caring