Waarom het beter is om een wandeling te maken in de natuur dan door de stad  

Wanneer je actief bezig wil zijn, maar geen zin hebt om te zweten of veel van je lichaam te vragen is wandelen de perfecte oplossing. Wandelen is een van de populairste ‘lockdown activiteiten’. Vrijwel overal kun je wandelen. Een gezellige wandeling door de stad of een wandeling in de natuur om tot rust te komen.  

Wanneer je de keuze hebt, kies dan voor de wandeling in de natuur  

Wanneer je de keuze hebt kun je beter voor een wandeling in de natuur kiezen dan een wandeling door de stad. Dit is beter, omdat het om te beginnen beter is voor je conditie. Wandelen in de natuur vraagt namelijk wat meer energie van je lichaam, wat uiteindelijk je conditie zal verbeteren. De reden hiervoor is dat de grond in de natuur vaak minder vlak is dan de grond in de stad. In de natuur zie je bijvoorbeeld meer heuveltjes of ongelijke stukken grond. Dit zorgt ervoor dat een wandeling door de natuur vaak een intensievere bezigheid is dan een wandeling door de stad.  

Gezonder 

In een bos, op het strand of in een ander natuurgebied zijn er veel minder schadelijke uitlaatgassen dan in de stad. Bij een wandeling door de stad kom je vaak best wat auto’s of ander vervuilend verkeer tegen. In de natuur is dit veel minder, hierdoor adem je tijdens je wandeling in de natuur minder schadelijke uitlaatgassen in. En juist meer gezonde lucht.  

Stress verlagend  

Wanneer je in een natuurlijke omgeving gaat wandelen, weten we dat dit je bloeddruk zal verlagen. Hierdoor zullen ook je cortisolwaarden dalen. Wandelen in de natuur kan ervoor zorgen dat de angst en stress gevoelens die je hebt minder worden.  

De keuze om überhaupt te gaan wandelen is het allerbelangrijkste  

Maar wanneer je dit artikel leest terwijl je wel altijd door de stad wandelt. Blijf dit dan vooral doen en stop hier niet mee omdat wandelen in de natuur meer voordelen met zich meebrengt. Wandelen in het algemeen is namelijk super goed en gezond om te doen. Wanneer je de keuze hebt om door de stad te wandelen of om niet te wandelen. Kies dan voor de wandeling door de stad. Bewegen is namelijk heel belangrijk, waar en in welke vorm dan ook.  

Sharing is caring