Met honden slaap je beter dan met je partner 

Hou jij ook zo van je hond en wil je het liefst dat je hond bij je slaapt? Dan is dit het teken om je viervoeter bij jou het bed in te laten! Je kunt namelijk beter slapen met je hond dan met je partner. Hieronder vijf redenen waarom jij geen nieuwe mand hoeft aan te schaffen, maar je hond gewoon lekker bij je in bed kan laten slapen. 

Comfort 

Een extra zachte knuffelbeer in je bed, wie wil dat nu niet? Je hebt een extra knuffelbeertje die nooit nee zegt tegen een knuffel. In vergelijking met menselijke bedpartners, blijken honden die in het bed van de eigenaar sliepen de slaap minder verstoren. En honden worden ook geassocieerd met een gevoel van comfort en veiligheid. 

Kleine bodyguard 

Honden blaffen vaak bij gevaar en daarom is het een feit dat je beter slaapt met een hond in je bed. Je voelt je veiliger omdat je weet dat je hond een eventuele indringer dapper zal confronteren. Je hond kan je waarschuwen voor mogelijke bedreigingen. Honden zijn daarom soms meer beschermend dan mannen.  

Kunnen katten ook? 

Geldt dit dan ook voor katten? Nee, helaas niet. Katten geven een minder veilig gevoel af dan honden in bed. Katten duiken juist eerder onder het bed dan boven op de indringer. Nog steeds is het een gezellige bedpartner, maar je beschermen tegen indringers, daar zal je toch echt een hond voor moeten zoeken! 

Accepteert je zoals je bent 

Een hond heeft een positieve werking op het slaapgedrag van vrouwen. Als je samen met je partner slaapt en het gaat even niet zo goed tussen jullie, dan slaap je slecht. Een hond accepteert je zoals je bent. Mensen slapen ook minder goed met katten, omdat dit zelfstandigere dieren zijn. Ze doen meer hun eigen ding en wil bijvoorbeeld niet de hele nacht blijven liggen of onder de dekens slapen 

Onhygiënisch 

Ondanks alle comfort, twijfelen veel mensen toch om met hun honden te slapen. Als ze infecties hebben, kun jij die ook oplopen. Als je in je bed gaat liggen, dan doe je je schoenen uit. Een hond doet dat niet. Een hond snuffelt aan van alles op straat en dat doen wij niet. 

Sharing is caring