Maak jij je navel wel eens schoon? 

In je navel zitten erg veel bacteriën. Gemiddeld ongeveer 67 verschillende. Deze bacteriën kunnen ervoor zorgen dat uit de navel nare geurtjes geproduceerd worden en je huid gaat irriteren. Je navel kan er zelfs pijnlijk door gaan voelen. Ook al is het een heel klein gedeelte van je lichaam dat je snel vergeet, je navel moet toch echt schoongemaakt worden. Maar hoe kan je dit het beste doen? En hoe vaak?  

Nog meer troep 

Niet alleen bacteriën zitten in je navel, maar ook een opeenstapeling van bacteriën, vuil, zweet, lotion en pluisjes. Dit kan lijden tot infecties met een rode, jeukerige huid. Zeker als je een navelpiercing hebt.  

Daarbij kan ook wel een zo genoemde ‘Navel Stone’ ontstaan in je navel. Dit ziet eruit als een zwart bolletje die je navel kan vullen. Nadat je dit hebt opgezocht, weet ik zeker dat jij elke avond wel even je navel checkt! 

Maar hoe maak je het nou schoon? 

Zoals je leest kan je navel dus smeriger zijn dan je denkt. Maar snel de straal op je navel zetten en het spoelen is helaas niet genoeg om je navel echt schoon te maken. Het is wel beter dan je navel helemaal met rust te laten en niet te wassen, maar het zorgt er niet voor dat het echt schoon wordt.  

Wil je echt een schone navel, dan moet je een wattenstaafje gebruiken. Maak het wattenstaafje een beetje nat in water en zeep. Hiermee kan je je navel schoon maken. Zorg er wel voor dat je je navel daarna weer goed droog maakt. Heb je een navel die wat meer uitsteekt? Dan is een washandje met een beetje zeep al genoeg. 

Dit hoeft niet elke dag maar eens in de maand even je navel checken kan zeker geen kwaad.  

Sharing is caring