Gevolgen van te weinig seks 

Heb je al een tijdje geen seks meer gehad? Veel moeten reizen, single zijn of een partner die geen zin heeft. Genoeg redenen die ervoor hebben gezorgd dat er al even geen actie meer is geweest in je bed. Maar wat doet geen seks precies met je lichaam? 

Meer stress 

Seks kan mensen helpen om even af te blazen. Mensen die geen seks hebben kunnen moeilijker met stressvolle situaties omgaan. Tijdens seks komen er veel blije hormonen vrij in je hersenen, zoals endorfine en oxytocine. Die maken je rustiger, dit gebeurt ook bij yoga! Dus als je even geen actie in bed meer hebt, volg een yogalesje! 

Vatbaarder voor verkoudheid en griep 

Minder seks betekent ook dat je minder wordt blootgesteld aan andere bacteriën. Dit betekent dat je ook geen resistentie tegen deze bacteriën kunt opbouwen. Mensen die een of twee keer per week seksen, hebben 30 procent meer antilichamen dan de gene zonder seks.  

Slechtere relatie 

Geen seks kan je zelfvertrouwen erg verlagen. Ook de verbindingshormonen zoals oxytocine verlagen zich enorm. Geen seks staat gelijk aan minder zekerheid in een relatie. Het kan de kans vergroten dat je banger wordt om weer de ander op te zoeken. Het is niet gelijk zo dat seksvrije periodes in je relatie niet betekenen dat jullie niet blij zijn, maar het is wel een vorm van intimiteit, kussen, knuffelen en het geven van complimenten verbaal en non-verbaal. Je voelt je meer verbonden met je partner.  

Sahara 

Hoe vaker je seks hebt, hoe sneller je nat wordt. Als je voor een langere tijd geen seks meer hebt gehad, kan het even duren voordat het daar beneden begint te stromen. Extra lang voorspel is natuurlijk geen straf en er is altijd nog glijmiddel. Met masturberen kan je ook droogheid voorkomen! 

Libido 

Seks maakt mensen hongerig naar nog meer seks. Als je al een tijdje zonder hebt gezeten, kan je de interesse in seks verliezen. Het is dus niet gek als het even stil ligt, je geen behoefte meer hebt aan seks. Maar eenmaal back on track, merk je hier al snel niks meer van! 

Sharing is caring