Nieuwe hobby nodig? Ga skaten!

Wanneer je fit wilt worden of wilt gaan afvallen denken de meeste mensen aan hardlopen of de sportschool. Skaten wordt vaak vergeten, terwijl het een leuke sport is om te doen. Het is erg goed voor je en je wordt er fit van. Het zal je verbazen hoeveel voordelen er bij het skaten zijn! 

Calorieën killer 

Als je wilt afvallen, moet je meer bewegen en gezonder gaan eten. Veel mensen doen dit door te wandelen of hardlopen, maar soms is dit niet te uitdagend genoeg. Tijdens het skaten heb je niet direct het idee dat je aan het sporten bent. Toch verbrand je enorm veel calorieën met bewegen. Binnen een uur kan je al 600 calorieën verbranden.  

Verbeter je balans 

Sommige mensen hebben van nature een goed balansgevoel, maar bij veel is het niet vanzelfsprekend. Hier kom je maar al te snel achter als je op skates gaat staan. Voor skaten heb je balans nodig en door regelmatig de sport te beoefenen zal je balansgevoel verbeteren. Om je balans te houden gebruik je de spieren in je buik en de onderrug. Dit zorgt voor een goede houding. 

Skaten voor je hart 

Hartkwalen komen vaak voor en is de grootste oorzaak van vroegtijdig overlijden. Skaten is een zeer effectieve manier om je hart te trainen. Je hartslag gaat aardig omhoog als je skate, dus skaten zou wel is je levensredder kunnen zijn! 

Meer uithoudingsvermogen 

Naast dat je meer kracht krijgt in je spieren en een beter balansgevoel traint. Krijg je van skaten ook meer uithoudingsvermogen. Je zal met mate van tijd steeds langere stukken kunnen skaten en sneller gaan zonder te stoppen. 

Goedkope sport 

De gemiddelde skater doet tien jaar met zijn skates. Een goed eerste paar kopen is rond de honderd euro. Maar als je dit bedrag deelt door de tien jaar, dan is het een super goedkope sport. Je zal waarschijnlijk wel eens je wielen en lagers moeten vervangen. Maar dat is alleen voor de echte fanatieke skaters! 

Voorkom blessures 

Skaten is één van de beste sporten die je kunt doen. Skaten is ook veiliger dan hardlopen. Hardlopen is vele malen meer belastend voor je gewrichten en met name voor je knieën en onderrug. Skaten is een vloeiende beweging waarbij er geen schok is bij het neerzetten van de skates op de grond. Je kan met skaten dus dezelfde voordelen hebben als hardlopen maar dan met minder kans op blessures.  

Sharing is caring