Zo train jij je brein

Breinspelletjes, hier denken veel mensen aan bij het trainen van je geheugen. Toch heeft dit volgens onderzoekers geen zin. Wetenschappers zijn het er unaniem over eens, breinspelletjes is niet de manier om het brein gezond te houden. Ze zijn leuk voor de ontspanning, maar verder doet het niks. Gelukkig hebben verschillende onderzoeken uitgewezen wat je het beste kan doen. Leg de spelletjes aan de kant en ga aan de slag met een van de volgende activiteiten.  

Leven lang leren  

Vaardigheden en kennis kan je uitbreiden. Wil je je geheugen trainen dan kan je daar het beste op inzetten. Maar waar moet je aan denken. Een goede training is om een taal te leren. Een nieuwe taal leren kan lastig zijn maar ook super interessant. Als je er elke dag 10 minuten mee aan de slag gaat houd je je brein actief. Misschien heb je wel een vakantie gepland naar een bepaalde bestemming. Hoe leuk is het dan om die taal te kunnen spreken! 

Muziek 

Jouw favoriete muziek is het beste voor je brein. Of het nou rustgevend of up-beat is. Een Amerikaans onderzoek bij kinderen die muziekles krijgen is een mooi voorbeeld. De kinderen bleken over het algemeen beter te presteren. Hun hersenbalk, de verbinding die tussen beide hersenhelften ligt, is dikker geworden. De linker- en rechterhelft werkt dus beter samen. Het is dus goed voor de algemene ontwikkeling en houdt je brein alert en geprikkeld. 

Sport 

Beweging is de manier om je cognitieve functies up-to-date te houden. Wil je het brein optimaal trainen ga dan voor trainingen die ritmisch zijn. Sla dus vooral work-outs als aerobics en dansen zeker niet over.   

Sharing is caring