Iedereen doet vieze dingen ook jij!  

Je betrapt jezelf soms weleens op iets wat niet zo hygiënisch is. En we doen het allemaal. Waar maak jij je schuldig aan? 

Je haarborstel niet schoonmaken 

 
Hoe vaak moet je dit doen? Als je dit jezelf afvraagt dan doe je dit waarschijnlijk te weinig. Je borstel is een bron van bacteriën. Dit door de haren, dode huidcellen van de hoofdhuid en resten van je haarproducten. Maak je borstel zeker een keer per maand schoon, misschien wel vaker als je veel haarproducten gebruikt. Schoonmaken doe je gemakkelijk door de haren te verwijderen. Daarna een warm sopje te maken en de borstel daarin schoon te maken. Vergeet niet om de borstel goed te laten drogen voor je hem weer gebruikt.  

Make-up kwasten niet wassen 

Het is geen leuk klusje, dat geven we toe. Op je gezicht zit viezigheid zoals; vet, dode huidcellen en bacteriën. Zeker als je elke dag make-up draagt dan worden je kwasten snel vies. We raden je dan ook aan eens in de twee weken je kwasten te reinigen. Dit kan je makkelijk doen met een kwastenreiniger of milde babyshampoo.  

Je gezicht niet reinigen 

Je hebt een leuk feestje gehad en bent laat thuis. Het liefst rol je dan gelijk je bed in en dit gebeurt dan ook regelmatig. Het scheelt natuurlijk een hoop gedoe als je graag wilt slapen. Door je make-up niet te verwijderen verstoppen de poriën en word je vaak wakker met puistjes die je had kunnen voorkomen.  

Oude producten bewaren 

We hebben allemaal dat ene product waar we gek op zijn en die we niet weg willen gooien. Maar ook op make-up zit een houdbaarheidsdatum. Kijk eens goed op de achterkant van het product. Grote kans dat het product na zes of twaalf maanden na openen de prullenbak in moet. Dat oogschaduw palette van zeven jaar oud kan je dus beter niet meer gebruiken. Zo voorkom je oogontstekingen en andere narigheid.  

Producten uitlenen 

We weten allemaal dat dit niet slim is. Door de bacteriën die op de huid van een ander leven kunnen er een hoop problemen ontstaan. Leen dus zeker je producten niet uit. Heb je dit weleens gedaan? Dan kan het zomaar zijn dat je daarom opeens een oogontsteking had van die mascara.  

Sharing is caring