Zingen met collega’s zorgt voor minder stress! 

Niemand mag je meer ‘ssst’ zeggen als je een keertje je gouden stem laten horen! Zingen is namelijk erg goed voor je. Vooral zingen op werk met je collega’s zorgt voor een betere teamspirit. Hieronder 5 redenen waarom jij vaker moet zingen op kantoor! 

Geeft energie 

Voel je een middagdipje aankomen? Dan kan zingen je weer wat energie geven. Zet op je inkakmomentje je favoriete playlist aan en zing alle nummers met volle borst mee. Tijdens het zingen maakt je lichaam namelijk endorfine aan waarvan je je energieker en vrolijker voelt. Zingen is dus ook goed voor een bad mood.  

Goed voor teamspirit 

Met sommige collega’s kom je niet verder dan een klein gesprekje bij het koffieapparaat. Als je een nummer aanzet en mensen zingen mee, creëer je een band. In een groep zingen zorgt namelijk voor een groepsgevoel.  

Werkt aan je buikspieren en ademhaling 

Als je zingt gebruik je je buikspieren. Je zit vaak de hele dag op je billen en veel beweging zit er op het kantoor niet in. Wanneer je luid mee zingt en hard ademhaalt, train je keihard je buikspieren! 

Minder stress 

Vermoeidheid, presentatiedruk en frustratie zorgen voor een hoop stress. Daarom is het belangrijk dat je al deze emoties zo nu en dan even loslaat. Sommige hobby’s kan je niet overal doen, maar zingen kan overal! Zingen is de perfecte uitlaatklep om die gevoelens los te laten en je lichaam rust te geven. 

Zingen is gezond 

Hardlopen en zweten op de hometrainer hoeft niet meer, want zingen is namelijk ook super goed voor je conditie. Doordat je diep ademhaalt neem je veel zuurstof uit je longen, waardoor je dus je longen traint. En hoe vaker je zingt, hoe sneller je die Ariana Grande uithaal kan! 

Sharing is caring