Dit is waarom je niet met je haar vast moet slapen 

Je haar lijkt af en toe wel eens onmogelijk om mee om te gaan. Je moet het zo min mogelijk wassen en dat zorgt nog wel eens voor een strakke planning. Soms zijn we nog moe en vallen we met onze haren vast in slaap. Dit blijkt dus totaal niet goed te zijn voor onze prachtige lokken, lees hier waarom! 

Do (k)not do it 

We snappen dat je je haar af en toe helemaal zat bent en je even een pauze nodig hebt. Je steekt alles omhoog en gaat weer je gang. Toch is met een knot slapen niet goed! 

Door het elastiekje die in jou haar zit, knelt hij je jaar af. Als gevolg hiervan breekt je haar af en merk je dit ook aan de gezondheid van je haar.  

De schade 

De schade die een knot geeft is pluis, frictie en spanning bij je haarlijn. Slapen met je haar in een knot is heel fijn en goed voor je huid, maar je lokken zijn er minder blij mee. Als je je haar toch liever vast hebt tijdens het slapen, slaap dan op een satijnen of zijde kussensloop. Die zorgt voor minder wrijving. Is ook een goeie tip als je pluisvrij haar wilt.  

Hoe moet het dan? 

De meest gezonde optie voor je haar om te slapen is met een vlecht in. Als je liever deze krullen niet wilt in de ochtend, slaap dan in een losse staart. Wissel dan wel vaak de positie van het elastiekje, anders heb je nog hetzelfde probleem. Of gebruik een scrunchie! Die zijn iets vriendelijker voor je haren! 

Sharing is caring