Zo ruik jij je parfum de hele dag 

Je hebt een heerlijke geur gekocht die helemaal bij jou past. Dan wil je hem ook de hele dag blijven ruiken. Zo geniet niet alleen jij, maar ook andere de hele dag van je heerlijk geur. Breng jij je parfum niet goed aan dan vervliegt de geur snel.  

Het moment van aanbrengen 

Wanneer jij je parfum aanbrengt maakt een groot verschil. Breng hem aan het begin van de dag aan, direct na het douchen. Een vochtige huid houdt namelijk de geur het beste vast. Een klein beetje is dan al genoeg. 

Gehydrateerde huid 

We zeiden het al een vochtige huid houdt de geur beter vast. Dan is het ook belangrijk om de huid goed te hydrateren. Zeker in de winter wil jij je huid insmeren met een voedende crème. Wil je een intenser effect? Kies dan voor een crème met dezelfde geur als je favoriete parfum. Veel parfums hebben namelijk een bijpassende douchegel en crème. Is dit niet het geval? Kies dan voor een geurloze crème zodat de geur van je parfum goed naar voren komt.  

Plekken  

Op welke plekken je de parfums spuit maakt een groot verschil. De beste plekken zijn deze zogenoemde hartslagpunten: 

  • Pols 
  • Nek 
  • Ellebogen 
  • Knieholte 

Misschien is de laatste een beetje een gekke maar, door de warmte die je lichaam op die plekken afgeeft wordt de geur langer vastgehouden. Veel mensen sprayen parfum in het haar, dit doet dus vrij weinig.  

Niet wrijven 

Je ziet het vaak gebeuren. Iemand brengt parfum aan op de polsen en wrijft ze vervolgens tegen elkaar aan. Dit kan je beter niet doen. Door de wrijving maak je namelijk de moleculen in de parfum kapot, de geur vervliegt bijna meteen.  

Soort 

Er zijn verschillende soorten parfum: 

  • Eau de parfum 
  • Eau de toilette 
  • Eau de cologne 
  • Eau fraiche 

Een eau de parfum bevat de hoogste concentratie essentiële oliën. Hierdoor blijft de geur langer hangen. In een parfum zitten gemiddeld 15 tot 30 procent essentiële oliën, bij een eau de toilette is dit maar 5 tot 15 procent. Je keuze maakt dus een groot verschil.  

De noten 

Een parfum bestaat uit verschillende noten: basisnoten, hartnoten en topnoten. De topnoten ruik je direct na het aanbrengen en vervliegen ook het snelst. Hartnoten ruik je langer en de basisnoten blijven uiteindelijk over. Deze ruik je dus het grootste deel van de dag. Zorg dus dat je een parfum kiest met zwaardere basisnoten.  

Sharing is caring