Aardappels uit de oven met pesto 

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 800 gr aardappels 
  • 2 el pesto 
  • 25 gr geraspte kaas 
  • 2 el crème fraîche 
  • Klein handje basilicum 
  • Wat cherrytomaatjes 
  • Peper 
  • Zout  

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 180 graden en maak de aardappels goed schoon. Snijd ze dan in stukken en doe ze in een pan met water. Breng het aan de kook en kook ze dan voor 10 minuten. Doe de crème fraîche samen met de pesto in een bakje en roer dat even goed door.  

Als de aardappels klaar zijn giet je ze af en doe ze in een schaal. Meng daarna het sausje van crème fraîche en pesto erdoor en als laatste de basilicum. Dit allemaal kan je nog wat meer op smaak brengen door er wat peper en zout bij te doen. 

Doe het in een ovenschaal en verdeel het goed. Nu mogen ze voor 30 minuten in de oven. Als ze uit de oven zijn kan je het serveren met een heerlijke salade en klaar. Eetsmakelijk!

Sharing is caring