Vegetarische producten, deze zijn niet van het ‘echt’ te onderscheiden 

Een stukje vlees, voor de meeste Nederlanders hoort het dagelijks bij de maaltijd. Loop je regelmatig in de supermarkt dan is het je vast weleens opgevallen dat je het schap met vleesvervangers steeds groter wordt. De redactie heeft voor je uitgezocht welke vervangers lekker zijn en niet van de ‘echte’ te onderscheiden. 

Vegetarische kroket van Mora 

De producten van Mora in samenwerking met de Vegetarische Slager vallen bij veel in de smaak. Ze ontwikkelden drie producten zonder vlees: de kroket, kipcorns en bitterballen. De producten zijn geschikt voor in de oven en de airfryer, dat maakt het dan ook meteen erg handig. Aan de looks zal het zeker niet liggen want aan de buitenkant zie je absoluut geen verschil met een normale kroket. Geen paniek het draadjesvlees ontbreekt zeker niet bij de vegetarische kroket, de Vegetarische Slager en Mora zijn erin geslaagd om deze perfect na te maken. Al met al, als je het niet weet dan proef je ook zeker het verschil niet met een vleeskroket. 

Petit filet à l’American van de Vegetarische Slager 

Filet Americain nabootsen lijkt een hele klus. De Petit filet à l’American koop je in een zakje met daarin kleine bolletjes. Ze zijn dus makkelijk per stuk verpakt. Ook qua looks doet deze vegetarische versie niet onder. Het lijkt nagenoeg identiek op filet americain. Zelfs de geur komt overeen. Deze vegetarische filet americain is net zo sterk en zoutig van smaak. Heerlijk en dus de perfecte vervanger voor de vegetariër maar ook voor zwangere, ook dan hoef je filet americain niet meer te missen.  

Krokante schnitzel van Vivera 

Als je aan een schnitzel denkt, dan denk je aan een knapperig laagje. Bij deze vleesvervanger van Vivera ontbreekt het zeker niet. Ook qua smaak komt dit product dicht in de buurt van het echte werk. Zeker als je hem verwerkt door een salade als knapperige bite. Serveer je de schnitzel los dan merk je wel dat de schnitzel iets zoeter is dan je gewend bent van de vlees variant. 

Vega smeerworst tuinkruiden van Kips 

Ben je gek op smeerworst dan moet je deze variant zeker geprobeerd hebben. De kleur, de smaak en de structuur. Het is allemaal niet van de echte te onderscheiden. Ik heb meteen goed nieuws voor je want, deze vega smeerworst is in meerdere smaken verkrijgbaar. Naturel, tuinkruiden en een magere versie. Voor iedereen wat wils, zeker het proberen waard.  

Burger deluxe van Garden Gourmet 

Weet je niet dat deze burger vegetarisch is, dan proef je het ook zeker niet. De perfecte vegetarische vervanger voor je broodje hamburger. Bak je deze burger in de pan dan vult de keuken zich met de heerlijke geur van gebakken vlees. Let wel op dat je de burger niet te lang bakt, dan wordt die al snel droog. Op een broodje of los, beide net zo lekker.   

Sharing is caring