Chocolade muffins met appel en bosbessen topping

Ingrediënten voor 12 stuks  

  • 1 appel 
  • 100 gr havermout 
  • 2 eieren 
  • 50 ml zonnebloemolie 
  • 250 gr appelmoes 
  • 100 gr amandelmeel 
  • 3 tl bakpoeder 
  • 125 gr diepvries blauwe bessen 
  • 1 el maïzena 
  • 50 gr cacao 
  • 20 gr chocolate chip 

Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appel en snijd de appel in niet al te grote stukjes en maal de havermout. Klopt de eieren op en voeg vervolgens de appelmoes en olie toe. Daarna voeg je de stukjes appel, amandelmeel, havermout, bakpoeder en cacao toe.  

Roer dit dan goed door elkaar door middel van een spatel. Wanneer alles goed gemengd is zet je het even aan de kant. Vul de bakvormpjes met papieren muffinvormpjes. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en doe er als laatste wat chocolate chips op. Zet ze voor 15 minuten in oven totdat ze gaar zijn. 

Je kan kijken of ze gaar zijn door er een satéprikker in te doen. Als hij er droog uitkomt zijn ze gaar. Laat ze dan voor ongeveer 20 minuten afkoelen. Pak er een pannetje bij en doe daar de blauwe bessen samen met 1 el water in en breng het aan de kook. Je kan de blauwe bessen een beetje platdrukken.  

Doe de maïzena in een bakje samen met 1 el water. Roer dit goed door en vervolgens meng je het door de blauwe bessen. Als het goed gemengd is doe je het vuur uit en laat je het 10 minuten afkoelen. Serveer de muffins samen met een blauwe bessen compote en genieten maar.  

Sharing is caring