5 drankjes die je helpen slapen

5 drankjes die je helpen slapen 

We weten allemaal dat we slaap nodig hebben. Het is voor iedereen anders hoeveel slaap je nodig hebt. Het kan ook erg frustrerend zijn als je heel graag wilt slapen, maar het niet lukt. Met deze 5 drankjes val je gegarandeerd makkelijker in slaap.  

Een kopje kruidenthee 

Het drinken van kruidenthee kan een rustgevend ritueel voor je zijn. Basilicum thee wordt erg aangeraden. Dit komt doordat deze soort thee je cortisolspiegel kan verlagen en dat kan je helpen om een meer herstellende slaap te krijgen.  

Een kurkuma latte 

Je hebt vast wel eens van iemand gehoord dat het drinken van een warm glas melk rustgevend voor je kan zijn. Nu is het alleen niet voor iedereen echt een geniet momentje. Gelukkig kan je dit probleem oplossen. Dit drankje werkt ontstekingsremmend en is gped voor de darm en immuun gezondheid.  

Water met fruit 

Je hebt misschien wel standaard een glas water naast je bed staan en je drinkt dat vaak helemaal leeg voordat je gaat slapen, maar dat kan ervoor zorgen dat je midden in de nacht wakker wordt omdat je moet plassen. Dit verstoord dus je nachtrust. Als je toch goed wilt slapen moet je meer overdag gaan drinken.  

Kersensap 

Dit drankje is een goede oplossing als je moeite hebt om in slaap te komen. dit komt omdat er bepaalde chemicaliën zitten in zure kersen die de beschikbaarheid van tryptofaan, aminozuur verhoogt. Dit is betrokken bij de productie van de neurotransmitter serotonine en die heeft weer een verband met een gezonde slaap.  

Een kopje ashwagandha 

Misschien heb je hier nog nooit van gehoord, maar een kopje van ashwagandha kan erg nuttig zijn. Het is adaptogeen dat je lichaam helpt zich aan te passen aan stress. Het drinken van dit helpt om de cortisolspiegels te verlagen waardoor je slaap verbetert.  

Deze drankjes kunnen je dus helpen om makkelijker in slaap te komen. nu is het natuurlijk wel voor iedereen anders of het helpt ja of nee.  

Sharing is caring