Zo word je een ochtendsporter

Sporten in de ochtend, het is goed voor je. Maar als het buiten nog donker is, de wind langs het huis waait heb je geen zin om je bed uit te gaan. Je draait je graag nog een keer om, sporten komt later wel. Wij geven je tips om in de ochtend meteen goed van start te gaan. 

Let op de tijd 

Ben je gewend om vroeg op te staan? Dan ga je automatisch eerder naar je bed. Het vergt in het begin van doorzettingsvermogen. Probeer voor het slapen gaan tot rust te komen, doe een meditatie of drink een kop rustgevende thee. Zo val je snel in slaap. 

Wekker 

Snoozen is natuurlijk extra makkelijk als je wekker naast je bed staat. Zet je wekker of je telefoon neer aan de andere kant van de kamer. Je wordt gedwongen je bed uit te komen. Kun je net zo goed meteen je sportkleding aantrekken toch?  

Kies je sportoutfit 

Vroeg in de ochtend nog een sportoutfit uitkiezen. Absoluut niet iets waar je op zit te wachten. Zorg dat je de sportkleding al klaarlegt. Zo kan je ze met je ogen half dicht, zonder na te denken aantrekken.  

Ga voor een snelle snack 

Met een volle maag trainen. Het zorgt voor steken in je zij en een flinke misselijkheid. Eet dus geen groot ontbijt vlak voor het sporten. Houdt het bij een lichte snack zoals een banaan. Zo kom je energiek je training door. Beloon jezelf na het sporten met een uitgebreid ontbijt. 

Plan je training 

Bedenk de avond of zelfs de week van tevoren welke trainingen je gaat doen. Ga je hardlopen of kies je voor een relaxte yogales? Kies de lessen van tevoren uit en zet ze in je agenda. Zo rol je vanuit je bed zo op je yogamatje.  

Sharing is caring