Een gezonde chili con carne

Ingrediënten voor 4 personen  

  • 300 gr tartaar 
  • 2 el olijfolie 
  • Mexicaanse bonenkruiden 
  • 1 ui 
  • Teentje knoflook  
  • 1 rode paprika 
  • 800 gr kidneybonen 
  • 800 gr gepelde tomaten 
  • 1 blik mais 
  • 100 gr zuivelspread 
  • Limoen 
  • Peper  
  • Zout  

Bereidingswijze 

Doe wat olie in de pan en bak de tartaar. Doe er 2 el bonenkruiden, wat peper bij en bak het voor ongeveer 5 minuten. Snipper vervolgens de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika in stukjes. Voeg dit allemaal toe aan de pan en bak dit voor nog eens 5 minuten mee.  

Laat de kidneybonen en mais uitlekken, maar spoel ze eerst even af met koud water. Als het allemaal goed is uitgelekt voeg je dit toe aan de pan samen met de gepelde tomaten. Dit kan je dan nog wat meer op smaak brengen met wat peper en zout 

Doe de zuivelspread in een bakje en doe daar het sap van de limoen bij. Roer dit goed door en serveer het samen met de chili con carne.  

Sharing is caring