Dit is hoe je je wenkbrauwen het beste epileert

De ongewenste haren weghalen bij je wenkbrauwen, epileren, we doen het allemaal wel eens. We vertellen je alles over hoe je het beste je wenkbrauwen mooi ‘in shape’ brengt. Je wilt natuurlijk niet te veel haartjes weghalen.  

Wat heb je nodig? 

  • Pincet 
  • Wenkbrauwborsteltje 
  • Schaartje 
  • Wenkbrauwpotlood 

Zorg dat je pincet goed scherp is zodat je alle kleine haartjes goed weg kan halen. Verder is het handig om een wenkbrauwborsteltje bij de hand te hebben om ze mooi in model te kammen en een schaartje om de lange haartjes bij te knippen. Een wenkbrauwpotlood is een must-have zodat je goed de vorm kan bepalen. 

  1. Het beginpunt 
    De eerste stap is het beginpunt bepalen. Plaats het wenkbrauwpotlood recht omhoog naast je neusvleugel. Dit is het punt waar de wenkbrauw zou moeten beginnen. Ook wel het startpunt genoemd. Teken op het begin punt een lijn zo kan je later makkelijk alle haartjes erbuiten weghalen. 
  1. Het hoogste punt 
    Je wenkbrauw heeft van nature een hoog punt, vanaf daar loopt de wenkbrauw af. Dit punt kan je vinden door het potlood weer naast de neusvleugel te plaatsen, maar dit keer wijst die schuin weg, door het midden van het oog. Waar de punt van het potlood de wenkbrauw raakt moet het hoogste punt zijn, ook wel de ‘arch’ genoemd. Zet op het hoogste punt een stipje met het wenkbrauwpotlood. 
  1. Het einde  
    De derde en het laatste stap is het einde van de wenkbrauw bepalen. Je legt het potlood weer langs de neusvleugel en houdt hem langs je buitenste ooghoek. Hier zou het einde van de wenkbrauw moeten zijn. Is je wenkbrauw korter dan dat, dan kan je met het potlood de wenkbrauw altijd bijtekenen. Zo heb je de perfecte wenkbrauwvorm voor jouw gezicht bepaald. 
  1. Verbinden 

In de voorgaande stappen heb je de punten bepaald. Zorg nu dat je deze in een vloeiende lijn verbindt.  

Epileren kan je leren 

Dan is het nu eindelijk tijd om aan de slag te gaan met het pincet. Voordat je begint met epileren is het belangrijk de wenkbrauwen goed door te kamen. Vervolgens kan je beginnen de haartjes buiten de getekende lijnen te verwijderen. Neem af en toe afstand van de spiegel, kijk even op een afstandje goed voordat je meer weghaalt. 

Ben je klaar met epileren? Verwijder dan de getekende lijntjes en geniet van het eindresultaat. Uiteraard kan je de wenkbrauw nog bijtekenen als je dat wilt.  

Tip: Begin met epileren als je net gedoucht hebt. Door de warmte gaan de poriën openstaan. Het epileren zal dus minder pijn doen.  

Sharing is caring