Deze voeding geeft je energie

Al het eten wat je tot je neemt heeft invloed op hoe energiek je bent. Wist je dat voedsel met meer calorieën en vet meer energie kost om te verteren? Hierdoor voel jij je dus vermoeider. Dit is het eten waar je juist energie van krijgt. 

Energie op je bord 
 
1. Bruine rijst 

Deze donkere rijst is rijk aan mangaan. Een mineraal dat energie haalt uit eiwitten en koolhydraten. Het helpt dus je energielevel de hele dag door hoog te houden. Bruine rijst is erg veelzijdig en kan je dus makkelijk toevoegen als bijgerecht of combineren met je favoriete groenten en proteïne.  

2. Zoete aardappel  

Deze topper zit bomvol met koolhydraten, vitamine a en vitamine c. Je middagdipje verdwijnt als sneeuw voor de zon. Nog een voordeel? De smaak is een stuk zoeter dan die van een normale aardappel. Kinderen zijn er dan ook vaak gek op. Maak er een heerlijke puree van of maak er frietjes van in de oven. Lekker en een gezonder alternatief voor patat.  

3. Spinazie 

Popeye is niet voor niet zo sterk mee geworden. Spinazie is een bron van ijzer. IJzer zorgt er dan ook voor dat je energieproductie een boost krijgt. Voeg spinazie dus lekker toe aan een salade bij de lunch of in een lekker roerbak gerecht. 

4. Ei 

De naam verklapt het al een beetje maar deze topper zit vol met eiwitten. Alle aminozuren die je lichaam gebruikt om spieren te maken komen voor in eieren. Ga voor een spiegelei, een roereitje of een simpel gekookt eitje. Het is allemaal goed, gezond en vooral erg lekker.  

5. Amandelen 

Een slimme snack! Deze kleine nootjes bevatten namelijk eiwitten, mangaan, koper en vitamine b2. Zet ze dus neer voor het grijpen als snelle snack. B2 is niet alleen erg goed voor je energievoorziening maar ook voor je stofwisseling.  

6. Zalm 

Zalm bestaat uit een hoog percentage omega 3-vetzuren. Ze zorgen voor een lager cholesterolgehalte en verminderen kans op hart- en vaatziekte. Maar dat is niet alles. Zalm is ook rijk aan vitamine B6, niacine en B2. Dit alles zorgt ervoor dat het eten dat je binnenkrijgt beter omgezet wordt in energie.  

Sharing is caring