3 tips om je weerstand te ondersteunen

In deze periode wordt je weerstand flink op de proef gesteld. Het ondersteunen van je weerstand is erg belangrijk. Gelukkig zijn er bepaalde dingen die je kan doen. Ben je benieuwd wat je eraan kan doen? Wij hebben voor jou 3 tips om je weerstand te ondersteunen.  

Buiten bewegen 

Op een dag zit je veel binnen en ben je minder vaak buiten, maar buiten zijn is juist ontzettend goed voor je. Bewegen zorgt er namelijk voor dat je immuunsysteem actief blijft. Om op een dag af en toe even buiten te komen kan je bijvoorbeeld met de fiets naar je werk gaan of even wandelen in de lunch pauze.  

Even een frisse neus halen is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook kom je op creatieve ideeën, word je productiever, heb je minder stress en kan je even je hoofd goed leegmaken.  

Seizoensgroenten  

Vooral in deze tijd van het jaar is het belangrijk om lekker veel groente binnen te krijgen. Het bevat ontzettend veel vitamine en mineralen die goed zijn voor je weerstand. Zo kan je lekker veel pompoen, bloemkool, paksoi en spinazie eten. Hier kan je ontzettend lekkere en gezonde recepten mee maken. Zo krijg je in één maaltijd voldoende groente binnen die je helpen om je weerstand te ondersteunen.  

Een goede slaap 

Je lichaam is een enorme fan van regelmaat. Het nemen van rust is goed voor je. Op een dag krijg je veel indrukken en in de nacht kan je lichaam alle dingen van die dag verwerken en herstellen. Om op een rustige manier in slaap te komen is het een goede keus om een uurtje voordat je wilt gaan slapen geen elektronica meer te gebruiken. Doordat je rustig in slaap kan vallen zal je slaapcyclus het normale ritueel hebben en gaat al je energie naar het verwerken en herstellen. 

Het is belangrijk om goed je weerstand te ondersteunen. Gelukkig zijn er dingen die je daarmee kunnen helpen.  

Sharing is caring