Voordelen van trainen met dumbbells

Dumbbells staan bekend als een van de meest gebruikten gewichten om mee te trainen. Maar wat zijn nou de voordelen van deze gewichten in je huis hebben? 

Steeds meer mensen sporten thuis en kopen gewichten voor in huis. Dumbbells worden veel aangeschaft en je hebt ze ongetwijfeld wel eens zien liggen in de sportschool. Met deze gewichten kan je erg veel spiergroepen trainen, hieronder de 3 voordelen van het trainen met dumbbells. 

Goedkoop en makkelijk 

Een dumbbell is zeker niet duur en overal te koop. In deze tijden is het dus zeker handig om de dumbbells in huis te hebben liggen. Naast de goedkope prijs, nemen ze ook weinig ruimte in beslag. Je kan ze makkelijk opbergen en overal mee naar toe nemen. Zelfs buiten sporten kan met de dumbbells. 

Veilig trainen 

Met bankdrukken en rekken kan je het gewicht te zwaar maken. Vaak is het handig om dan met iemand te sporten die eventueel die gewichten kan opvangen of je kan spotten. Bij dumbbells heb je dit niet nodig. Door de 2 losse gewichten kan je ze eventueel zo laten vallen als het niet meer lukt. Als je eenmaal een paar goede oefeningen kent, kun je je hele lichaam ermee trainen. 

Betere balans en kracht 

Met dumbbells train je ook je coördinatievermogen en je balans. Je evenwichtspunt verandert door de gewichten, waardoor je spieren aan het werk gezet worden om te compenseren. Met dumbbells train je vaak links en rechts apart van elkaar. Dit is een groot pluspunt van de losse gewichten, ten opzichte van een krachtstation.  

Het bewegen op een toestel is vaak beperkt. Het gaat vooral om de op-en-neer bewegingen. In het begin is dit handig, maar uiteindelijk dagen de dumbbells je meer uit! 

Met dumbbells zorg je voor een gelijk gewicht per arm. Omdat het 2 losse gewichten zijn zorg je ervoor dat het in balans blijft. Je voorkomt dan dat je ene arm sterker wordt dan de ander.  

Sharing is caring