Moeite met inslapen? Deze tips kunnen je helpen!

Sommige mensen hebben dagelijks heel veel moeite om in slaap te komen. Dit kan komen door veel verschillende oorzaken zoals een vol hoofd, onrustig lichaam en de voeding die je neemt voor het slapen. Maar wat kun je nou allemaal doen om toch sneller in slaap te vallen? 

Schrijf lijstjes  

Grote kans dat jij niet in slaap kan komen omdat je last hebt van een te vol hoofd. Op een dag kan er zo veel gebeuren dat je heel erg veel last kan hebben van al die prikkels. Met een vol hoofd is het lastig om in slaap te vallen. Schrijf voordat je gaat slapen een lijstje met de dingen die op dat moment in jouw hoofd zitten. Op deze manier worden je gedachtes al een stuk minder en kan jij rustig gaan slapen.  

Bad 

Wanneer je in bad gaat voor het slapen is dit fijn om je lichaam rust te geven. Tijdens het badderen ontspannen je spieren goed. Dit geeft een seintje aan je lichaam dat het toch wel heel lekker is om even te gaan slapen.  

Sokken 

Dit klinkt wel heel raar maar toch is het zo! Wanneer jij je sokken aandoet als je gaat slapen, val jij sneller in slaap. Dit is gebleken uit onderzoek. Probeer het is! 

Wekker 

Als je wilt gaan slapen, verstop dan je wekker. Wil je gaan slapen? Grote kans dat jij telkens op je wekker gaat kijken hoe laat is waardoor jij helemaal niet meer gaat slapen. Zet je wekker en verstop hem dus voor een goede nachtrust.  

Ontspanningsoefeningen 

Met ontspanningsoefeningen of speciale slaapmeditatie zorg je ervoor dat jij helemaal rustig en zen bent voor het slapen. Tijdens het doen van de oefeningen kan je lichaam zich helemaal ontspannen en zorg je ervoor dat je ademhaling in balans komt.  

Telefoon 

Het licht van je telefoon is niet goed je. Helemaal niet voordat je wil gaan slapen. Leg je telefoon dus een uur voordat je gaat slapen weg zodat je rust krijgt in je hoofd. Het blauwe licht zorgt ervoor dat je langer alert blijft.  

Voeding 

Wat je eet en drinkt voordat je gaat slapen heeft ook invloed op hoe snel je in slaap kan vallen. Zo hebben alcohol en vet eten een slechte invloed op jou slaap.  

Sharing is caring