Ongezonde voedingsmiddelen die toch wel gezond zijn

Tegenwoordig bij alles wat je eet heb je wel het gevoel dat het slecht is voor je gezondheid. Heeft een product een slechte reputatie gekregen? Dan is deze moeilijk weg te krijgen. Gelukkig kan het toch wel nog een beetje positief. Zo zijn er producten waarvan we dachten dat ze ongezond waren, maar dat dat helemaal niet zo is. Wij hebben deze voor jou op een rijtje gezet zodat je weer lekker kan genoegen van deze producten! 

Popcorn 

Popcorn wordt gemaakt van mais. Mais is een volkoren graan die rijk is aan belangrijke voedingstoffen. De popcorn bevat een hoop vitamines en mineralen. Voorbeelden hiervan zijn calcium, kalium, vitamine A en vitamine K. Het eten van popcorn kan bijdragen aan een gezonde bloedcirculatie, een gezonde spijvertering en het kan zelfs de kans op kanker verlagen.  

Van popcorn kan je al snel een erg vol en verzadigd gevoel hebben, terwijl er helemaal niet zo veel calorieën inzitten. Zo nemen ook veel mensen popcorn wanneer je zou willen afvallen. Twijfel je tussen lekkere popcorn en chips? Neem dan lekker de popcorn voor het snellere verzadigde gevoel. Het ligt er wel aan hoe het bereid is. Is het bereid in de bioscoop? Dan is het iets minder gezond. Maak je het zelf met weinig suiker, zout of olie? Dan is het een stuk gezonder.  

Koffie 

Koffie werd eerst als een heel slecht ding gezien voor je gezondheid. Zo verhoogt het je bloeddruk, kan het je slaap verpesten en kan je zelfs de kans op kanker verhogen. Toch zijn er nieuwe onderzoeken gedaan en blijkt koffie een stuk gezonder dan je denkt. Zo hebben goede koffiedrinkers minder kans op hart en vaatziekten, diabetes type 2, Alzheimer en Parkinson. Zorg er wel voor dat je niet meer dan 5 koppen koffie op een dag neemt want dit kan juist averechts werken. Ook dingen toevoegen zoals room, suiker of siroop maken je koffie een stuk ongezonder.  

Pindakaas 

In pindakaas zitten een hoop vetten waardoor lang is gedacht dat pindakaas ongezond is. Toch is gebleken dat mensen die iedere dag pindakaas eten in het algemeen gezonder eten. In de pindakaas zit dus heel veel vet. Maar dit zijn wel ongezonde enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde oliën. Nu wordt wel de 100 procent natuurlijke pindakaas aangeraden. Niet alle soorten pindakaas zijn gezond. Zo is een light pindakaas of van Amerikaanse merken niet gezond. Die bevatten namelijk een grote hoeveelheid suiker en zout.  

Sharing is caring