Last van corona zitbillen?

Veel mensen zitten uren per dag op hun billen. Het is een slechte bezigheid geworden. Maar hoe slecht is stilzitten eigenlijk? Hieronder de beste tips en oefeningen om je booty weer in shape te krijgen.

Gemiddeld zitten Nederlanders 7,4 uur per dag. En dat is door de coronapandemie zeker niet minder geworden, want we zitten meer dan ooit! Ons lichaam is niet gemaakt om zo veel te zitten. Veel stilzitten kan gezondheidsrisico’s opleveren. Je kan bijvoorbeeld meer stress ervaren of slechter slapen. Af en toe staand werken of even kort opstaan kan dus zeker geen kwaad.

Voor je billen is zitten ook niet goed. De bloedsomloop in je benen wordt slechter en je krijgt slappere billen. Als je zit worden je bilspieren op non-actief gezet. Je gluteus maximus is een grote spiergroep die ook veel impact heeft op de werking van andere delen in je lichaam, zoals heupen, rug, knieën en hielen. Als je dus te veel op deze spier zit, kan dit later ontwikkelen in een chronische pijn. Doordat deze bilspier geen gewicht meer draagt tijdens het zitten, verplaatst dit gewicht naar zwakkere plekken in je lichaam, zoals knieën en enkels. De gevolgen zijn extra sterk wanneer je in een slechte houding zit. Het is goed om af en toe je billen even te activeren en daarom wordt er aangeraden om na elk halfuur zitten even op te staan.

Tips voor meer beweging

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je te veel zit:

  • Lunch niet achter je bureau. Het is juist even lekker om tijdens je pauze je bureau te verlaten. Maak een buiten wandeling of eet je lunch ergens anders op.
  • Maak er een nieuwe gewoonte van om op te staan als je iemand belt. Dit kan je thuis en op werk doen. Telefoongesprekken kunnen soms erg lang duren en door te lopen benut je je tijd dus optimaal.
  • Veel water drinken lijdt ook tot meer lopen. Je moet vaker naar de wc, en zeker als je op werk bent is dat een goed excuus om regelmatig op te staan.
  • Een stappenteller is ook een bekende bij vele. Het streefdoel is 10.000 stappen per dag. Meet je stappen en kijk hoeveel je er zet op een dag. Behaal jij dit doel?

Train je billen!

Je billen trainen is dus erg belangrijk. Je billen bestaan uit 3 spieren. Door af en toe deze 3 spiergroepen te trainen vermijd je de coronazitbillen. Je grootste bilspier is de Gluteus Maximus.

Met de billen-benen work-outs van Alain ga je coronabillen tegen en creëer je die mooie stevige booty. Met meer dan 144 work-out video’s voor je billen & benen helpt hij jou van je zitbillen af. Dus kom van die bank af en train je billen!  

Sharing is caring