Betere seks? Probeer deze 4 oefeningen voor je abs

Er zijn meerdere dingen die bijdragen aan het hebben van goede seks. Zo is goede communicatie en respect erg belangrijk. Maar verschillende oefeningen voor je buikspieren werken ook erg effectief op goede seks. Ben je benieuwd over welke oefeningen dat gaat? Wij hebben de 4 oefeningen op een rijtje gezet.  

De holle rots 

Het doen van deze oefening helpt je om je middenlijn goed voor te bereiden op het standje ‘missionaris.’ Dit standje vraagt behoorlijk wat kracht vanuit je buik.  

Hoe voer je de oefening uit? 

Ga op je rug liggen met je benen en voeten van de grond. Je houdt ze ongeveer 2 tot 6 centimeter boven de grond. Trek vervolgens je navel in je ruggengraat zodat je je buikspieren goed kan aanpassen. Til daarna je schouders en bovenrug  op en als het lukt hou je je armen boven je hoofd. Deze houding hou je voor 30 tot 60 seconden vast. Wil je het moeilijker voor jezelf maken? Probeer dan op en neer te wiegen. 

Een lage plank 

Het doen van een plank is één van de meest bekende oefeningen als je buikspieroefeningen doet. Zo versterkt de plank niet alleen je buikspieren maar ook je schouders, bovenrug en je bilspieren. Door deze oefening te doen wordt het standje doggystyle makkelijker.  

Hoe voer je de oefening uit? 

Ga in een lage plank staan. Zorg ervoor dat je ellebogen onder je schouders zijn en je één rechte lijn maakt. Je heupen moeten niet inzakken en je billen steken niet boven je hoofd uit.  

Dode bug 

Staande seksposities vraagt flink wat kracht van je buik, maar ook van je onderlichaam. Deze oefeningen traint je buik, benen en ook je heupbuigers. Ook helpt het bij de algemene coördinatie.  

Hoe voer je de oefening uit? 

Ga op je rug liggen met je benen in een hoek van 90 graden. Hou je armen gestrekt boven je hoofd. Wat je dan doet is je strekt je rechterbeen naar voren en met je linkerarm ga je gestrekt naar achteren. Kom dan terug naar de beginpositie en strek vervolgens je linkerbeen en je rechterarm.  

Inch worm 

Bij orale seks is het doen van een beetje buikfitness geen slecht plan. Deze oefening verbetert je hele kern waardoor het makkelijker is om tussen de benen van je partner te komen.  

Hoe voer je de oefening uit? 

Zet je voeten op heupbreedte en leun dan naar voren. Loop dan op je handen naar voren totdat je in een plank komt op je handen. Vervolgens blijf je even zo staan en dan zak je door je heupen. Je ligt dan volledig op de grond. Daarna kom je weer omhoog en loop je op je handen terug. Dit herhaal je.

Sharing is caring