De gezonde borrelplank van Maza

Bij borrelen denk je al snel aan een plankje met vleeswaren, kaas of bitterballen. Soms ligt er nog een plakje komkommer of een cherrytomaatje bij, zodat je toch nog aan je gezonde trekken komt. Maar let’s be honest, we eten liever die heerlijke Franse kaasjes met een stukje stokbrood of lekkere Italiaanse hammetjes.

Als je deze maand bezig gaat met je gezonde voornemens, waarvan gezonde voeding er eentje is, dan is lekker borrelen moeilijk. Het voelt zo ongezellig om met je glaasje water te knabbelen op een wortel, terwijl de rest geniet van die frituurhapjes. Toch kan een borrel gezellig én gezond zijn! Maza heeft de beste tips voor een gezonde, lekkere borrelplank. Dus bel snel je vrienden voor de borrel en serveer een heerlijke plank!

Hoemoes

Maza is vanaf het eerste uur partner van Fit at Home en Fit at Home Health & Lifestyle. En dat betekent dat onze redactie regelmatig geniet van hun heerlijke Hoemoes tijdens een borrel. De meeste kennen de varianten ‘naturel’ en ‘tomaat’ wel, maar ze hebben nog meer verassende variaties! Denk aan Hoemoes koriander & limoen, Hoemoes spicy chipotle en Hoemoes paprika & oregano. Onze favoriet is bij uitstek Hoemoes spicy mango.

Borrelen met Maza

Een goede borrel start met goede dips. Maza heeft genoeg variaties, dus je kunt los gaan met smaken. Denk er ook aan om verschillende kleuren te kiezen. Het oog wilt immers ook wat. Kies bijvoorbeeld de bieten Hoemoes (roze), Esfenaj (groen), Yazzara (oranje) en Muhammara (rood). Dan wil je een selectie producten waarmee je kunt dippen. Denk aan stukken flatbread, picco’s en rauwkost. Ga ook hier los met kleur en kies voor drie kleuren paprika’s, komkommer, wortels en tomaatjes. Een borrel is pas compleet met een warm hapje. En laat Maza hiervoor nu een aantal heerlijke varianten falafel hebben. Wij zijn fan van de naturel falafel. Maar voor de pittige types onder ons is er ook een Hot ’n Spicy variant.

Borrelplank

Het opmaken van een borrelplank is ook nog een hele kunst. De regel die hiervoor geldt is ‘more is more’! Wees dus niet bang om een overvolle plank te serveren. Begin met de bakjes met dip neer te zetten. Daaromheen leg je nu groepjes rauwkost, flatbread en dipstokjes neer. Denk eraan om de kleuren te variëren. Leg dus geen komkommers naast selderij. Kijk als laatste waar je een paar balletjes met falafel kwijt kunt. Dit mag ook óp een stapeltje flatbread. Schenk vervolgens een drankje in en geniet!

Tip: doe je aan dry January? Schenk dan eens water in je wijnglas met een schijfje sinaasappel. Lijkt het toch of je een beetje mee doet.

Win-actie: geniet thuis van een gezonde borrelplank

Om je een goede start te geven, mogen wij twee borrelpakketten van Maza weggeven. Zodat jij thuis ook zo’n gezonde en lekkere borrelplank kunt maken! Wil jij kans maken op dit borrelpakket? Check dan onze Facebook of Instagram en doe mee!

Sharing is caring