Zo gezond zijn tomaten!

Tomaten zijn een groenten die je bijna bij ieder gerecht wel kunt gebruiken. Je kan het doen bij je pasta, soepen, salades, ovenschotels en zelfs in sauzen. Naast dat je het goed kan gebruiken voor gerechten is het ook nog is heel lekker om tussendoor te nemen. Dat tomaten hartstikke gezond zijn wist je waarschijnlijk al, maar waar zijn ze nou goed voor? 

Bloeddruk 

Tomaten zijn goed voor je bloeddruk. Een goede bloeddruk voorkomen of verminderen kun je doen door voldoende kalium binnen te krijgen en niet te veel natrium. Als je te veel natrium binnenkrijgt, kan het er juist weer voor zorgen dat je bloeddruk omhooggaat.  

Tomaten bevatten veel kalium dat is goed voor een gezonde bloeddruk. Dit helpt om je hart en bloedvaten gezond te houden.  

Vitamine C 

In tomaten zit hele hoop vitamine C. Dit is een vitamine die erg goed is voor je gezondheid. Maar waar is het allemaal goed voor? 

  • Lager risico op hart- en vaatziektes 
  • Goed voor je kraakbeen en botten 
  • Goed voor een sterk immuunsysteem 
  • Goed voor je huid 

Lycopeen 

De vitamine C en kalium in tomaten zijn dus goed voor je hart. Naast dat zitten tomaten vol met lycopeen. Lycopeen is een stofje dat werkt als een antioxidant. Dat houdt in dat het je lichaam beschermt tegen oxidatieve stress. Dit is erg belangrijk want dit verkleint de risico’s en vermindert het verouderingsproces. Lycopeen zorgt er ook voor dat het risico op hart- en vaatziektes aanzienlijk afneemt.  

Gezonde huid 

Lycopeen doet nog veel meer voor je. Het kan je namelijk ook helpen om je huid gezond te houden. Door goede voeding te eten kun jij je huid van binnenuit beschermen. Zo kan jij door het eten van tomaten jezelf beschermen voor de zon. De vitamine C in tomaten is ook goed voor de zon. Roken heeft ook een schadelijk effect op je huid. De vitamine C kan ervoor zorgen dat het schadelijke effect minder wordt.  

Sharing is caring