Trucjes voor lange wimpers

Niet iedereen is gezegend met lange wimpers. Helaas, maar waar! We geven je de beste tips om ook jouw wimper een boost te geven. Zo krijg je volle en lange wimpers! 

Mascara 

Ja ook wij zijn fan van een waterproof-mascara. Zeker op de regenachtige dagen. Maar je wimpers zijn hier minder blij mee. Laat je waterproof-mascara dus even links liggen. Deze mascara is ‘harder’ van structuur voor je wimpers. Ook hecht deze soort zich beter aan de wimpers. Het is dus ook moeilijker te verwijderen, met als resultaat beschadigde, geïrriteerde en soms zelf uitgevallen wimpers. 

Reinigen 

Vermijd je oogmake-up met liefde. Niet alleen waterproof-mascara maar ook de manier waarop je het verwijdert kan de boosdoener zijn. Gebruik een reiniger op basis van olie. Je mascara verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je kan hier gewoon een olijf- of kokosolie voor gebruiken. Masseer de olie zachtjes in en verwijder met een lauwwarm water en een wattenschijfje. Snel, grondig en vooral zacht voor je wimpers.  

Olie 

Als het gaat om mooie en lange wimpers, dan is olie je beste vriend. Kies voor een koudgeperste olie, die 100% natuurlijk is. We spreken uit ervaring, pas op dat het niet in je ogen komt. Maak een oud mascaraborsteltje schoon en ga aan de slag. Breng een druppel amandel- of castorolie aan op het borsteltje. Breng de olie aan op de wimpers, van aanzet tot punt. Doe dit elke dag! 

Serum 

Ben je ongeduldig of wil je je wimpers een extra boost geven? Gebruik dan een wimperserum. Dit vereist wel een beetje discipline. Vaak moet je elke dag meerdere weken achter elkaar dit volhouden voor een effect. Maar dan heb je ook wat! 

Geduld 

We zeiden het eerder al. Je wimpers hebben aandacht en tijd nodig voordat je effect ziet. Het kan dus even duren voordat je de wimpers van je dromen hebt.  

Sharing is caring