Zo doe je zelf een gezichtsmassage

Een gezichtsmassage kan wonderen doen voor je huid. Ga jij hiervoor maandelijks naar de schoonheidsspecialist? Je kan met deze tips en tricks zelf een gezichtsmassage uitvoeren. 

Wat heb je nodig?

  • Alcohol of desinfecterende handzeep. 
  • Reinigingsproduct naar keuze voor het gezicht. 
  • Een serum, masker of crème. 
  • Schone handen 
  • Jade roller 

Begin vorig jaar werd de jade roller een grote trend en niet zomaar. Deze tool is een echte topper voor een heerlijke gezichtsmassage. Belangrijk is om de jade roller goed schoon te houden, hiervoor gebruik je alcohol of een desinfecterende handzeep. Voor een extra verkoelend effect leg je de roller een nachtje in de koelkast.  

Breng voordat je begint je favoriete serum, masker of crème aan op je gezicht. Zo zorg je dat alle werkende stoffen van het product goed in de huid opgenomen worden. Masseer altijd van het midden van gezicht naar buiten. Zo voer je vocht en afvalstoffen af. Laat je lymfesysteem zijn werk doen. Masseer ook altijd van beneden naar boven voor een liftend effect.  

Gua sha 

Heb je hier nog niet eerder van gehoord? De qua sha steen in mega populair als het gaat om skincare. Deze steen heeft verschillende hoeken die je gezicht masseren. In China wordt deze methode al eeuwen gebruikt. Door de hoeken van de steen kun je de spieren en hun spanning goed aanpakken. Een work-out voor je gezicht dus.  

Deze massage pakt spierspanning aan, vervaagd fijne lijntjes en stimuleert de doorbloeding. Gebruik ook nu weer je favoriete product voor je aan de slag gaat. Bekijk voor je aan de slag gaat een triggerpoint map. Door verschillende triggerpoints te masseren kan je afvalstoffen afvoeren. Zowel de jade roller als de Gua Sha kan je ook gebruiken in de hals en nek. In vergelijking tot de jade roller is het aan te raden de Gua Sha een tot twee keer in de week te gebruiken. Het effect van deze massage staat gelijk aan een bindweefselmassage. Je lichaam heeft dus even de tijd nodig om te herstellen.  

Sharing is caring