Wat kun je het beste niet doen tijdens het rekken?

Het rekken voor en na je training is goed voor je lichaam. Je zorgt namelijk goed voor je spieren waardoor je minder snel blessures krijgt en ook minder erge spierpijn. Toch zijn er een hoop dingen tijdens het rekken die mensen verkeerd doen waardoor je alsnog sneller blessures op kan lopen. 

Alleen rekken voor en na het hardlopen 

Heb je erg last van spieren die sowieso wat strakker staan van zichzelf? Dan is het niet genoeg om je spieren alleen te rekken voor en na je training. Zorg er dus voor dat je iedere dag wel een keer gaat rekken om je spieren iets soepeler te maken. 

Langer dan een minuut dezelfde positie aanhouden 

Ben je aan het rekken? Dan is het belangrijk dat je dit op de goede manier doet. Veel mensen rekken langer dan een minuut een bepaalde spier om er meer rek in te krijgen. Zorg er toch voor dat je niet langer dan een minuut je spieren gaat rekken. Dit kan juist weer een negatieve invloed hebben.  

Rekken als je pijn hebt 

Als je gaat rekken kan het ervoor zorgen dat je last krijgt van pijn. Met die pijn bedoelen we dat ongemakkelijke gevoel dat je voelt wanneer je een spier aan het rekken bent. Krijg je echt pijn door de oefening? Dan is dat niet goed. De kans is dan namelijk groot dat er onderliggende problemen zijn. De problemen kunnen erger worden als je gewoon door gaat met rekken.  

Verende beweging tijdens het rekken 

Wanneer je met een verende beweging aan het rekken bent, zorg je ervoor dat je lichaam voorbij zijn natuurlijke bewegingsbereik gaat. Bij deze manier van rekken is er een grote kans dat je een spier of pees verder rekt dan deze aankan. Dit kan weer leiden tot blessures.  

Rekken beschermt je tegen blessures 

Veel mensen denken dat het rekken voor en na je training ervoor kan zorgen dat jij helemaal geen blessures kan krijgen. Helaas is dit niet zo. Hoe jij je bewegingen ook doet tijdens je training zelf heeft hier ook invloed op. Wat wel zo is, is dat het rekken er wel voor kan zorgen dat de kans op blessures kleiner wordt.  

Sharing is caring