Tips voor mooie vingernagels

Het hebben van mooie vingernagels is belangrijk voor je uitstraling en voor je zelfbeeld. Het is belangrijk om er op te letten hoe jouw vingernagels er uit zien. Naast dat ze je een zelfverzekerd gevoel kunnen geven, kunnen ze ook invloed hebben op jouw gezondheid. Zo kan een kleine verandering in kleur en structuur er al op wijzen dat je misschien onderliggende gezondheidsproblemen hebt. Wij hebben verschillende verzorgingstips voor jou op een rijtje gezet! 

Vijl je nagels 

Het is beter om je nagels te vijlen in plaats van te knippen. Bij knippen kunnen er namelijk scheurtjes ontstaan en scherpe randen die uiteindelijk toch bijgevijld moeten worden. Het is belangrijk dat je vijlt in de richting van je nagel in een ronde beweging. Vijl je nagels nooit opzij, maar alleen vooraan. Zorg er ook voor dat je gebruik maakt van een kartonnen of houten vijl.  

Verzorgen na een wasbeurt 

Het is belangrijk om je nagels goed te verzorgen om hygiënische redenen. Als je je handen regelmatig goed wast, is het goed voor je handen en nagelriemen om ze in de smeren met een vochtinbrengende crème.  

Shampoo 

Het gebruiken van een shampoo kan ook invloed hebben op je nagels. Misschien is de shampoo die je gebruikt wel heel fijn voor je haar maar niet altijd voor je nagels. Als je een shampoo gebruikt voor vettig haar. Zo’n shampoo die vet en natuurlijke huidolie van je hoofdhuid verwijdert. Kan het na een tijdje zo zijn dat je droge nagels, alleen nog maar droger worden.  

Stoppen met nagelbijten 

Naast dat afgebeten nagels lelijk zijn, worden je nagels een stuk vatbaarder voor verschillende infecties. Zorg er dus voor dat je je nagels niet meer afbijt. Nagelbijters hebben ook nog is meer kans om een mondinfectie op te lopen. Vind je het toch echt te lastig om van je nagels af te blijven? Probeer dan middeltjes die je op je nagels kunt doen om niet meer nagel te bijten.  

Sharing is caring