Fruitsoorten die stiekem erg veel suiker bevatten

In fruit zit suiker. Dit zijn wel andere suikers dan die er zitten in snoep en koekjes. In fruit zitten gezonde suikers. Het is belangrijk om veel verschillende groenten en fruit te eten. Het is een kwestie van opletten welke stukken je kiest, want sommige stukken fruit hebben een hoog suikergehalte en een lage hoeveelheid vezels. Maar in welke fruitsoorten zitten er nou heel veel suikers en kan je er beter niet te veel van eten.  

Lychees 

Lychee is een stuk fruit dat je niet heel veel tegenkomt. Deze fruitsoort bevat een hele hoop suikers. Zo bevat een kopje lychees maar liefst 29 gram suiker en 2,5 gram vezels. Het aantal suikers is meer dan in een blikje energiedrink. 

Mango 

Mango is een van de oudst bekende vruchten. Zo heb je tegenwoordig ook meer dan duizend verschillende soorten mango’s. Het rijpe vruchtvlees in een mango is zacht en sappig, lichtoranje van kleur en vezelig. De vrucht smaakt friszoet en verspreidt een zoete geur. Toch bevatten mango’s een hoop suikers. Wanneer je een kopje met stukjes mango neem bevat dit zo’n 23 gram. Dit kan je vergelijken met een stuk chocola.  

Bananen 

Bananen zijn erg bekend omdat ze makkelijk mee te nemen zijn. Toch zijn ze niet al te gezond als je ze te veel eet. Ze bestaan namelijk voor één vierde deel uit suiker.  

Kersen 

Kersen zitten echt vol vitamines. Er zitten vooral veel vitamine A en C in. Daarnaast bevatten kersen de mineralen koper en kalium. Dat laatste mineraal helpt om je bloeddruk te verlagen en biedt bescherming tegen hartritmestoornissen. Toch bevatten kersen een hoop suikers. Zo bevat een kopje kersen zo’n 18 gram suiker.  

Ananas 

In een ananas zit een heleboel vitamine C. Die vitamine is superbelangrijk voor ons lichaam om gezond te blijven. Vitamine C versterkt onder andere het immuunsysteem. Als je ananas eet zitten er wel veel suikers in. Een kopje ananas bevat gemiddeld 16 gram suiker. Toch wordt het eten van deze suikers wel gezien als “gezond”. Ananas bevat namelijk mangaan. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel onder controle blijft.  

Sharing is caring