De dag goed beginnen

Hoe kan je nou het best de dag goed beginnen? Het begint namelijk al bij de start, de ochtend. Als de ochtend niet lekker verloopt, kan je je hier de hele dag aan ergeren. Daarom is het heel erg handig dat je een soort van ochtend routine krijgt, zodat je een lekker ritme krijgt in de ochtend en beter je dag kan beginnen.  

Opstaan  

Gebruik absoluut niet de snooze knop, dit zorgt ervoor dat je veel langer in je bed blijft liggen en later in de ochtend veel in tijdsnood kan komen, daarom kan je het beste elke dag ongeveer rond dezelfde tijd opstaan, zodat hierin een goed ritme komt.  

Omgeving  

Zorg ervoor dat je wakker wordt in een opgeruimde en schone kamer. Na het verlaten van je warme bed kan je het beste meteen je dekens en kussens netjes maken, zodat het er niet rommelig uit ziet. Het zorgt ervoor dat je je dag niet rommelig begint en het geeft wat meer rust in je hoofd. Maak wat licht en doe eventueel even de ramen open, zodat het lekker kan luchten. Ook is het handig om de dag van tevoren al je kleding klaar te leggen. Dat scheelt weer zoeken en rommelen naar kleding in de ochtend.  

Voorbereiding 

De dag van tevoren is ook heel erg belangrijk voor de ochtend. Het is natuurlijk handig dat je in de ochtend niet nog allemaal dingen moet doen, maak daarom bijvoorbeeld je lunch alvast klaar te maken de dag van tevoren. Op tijd naar bed gaan de dag van tevoren is handig. Als je op tijd slaapt, heb je wat meer uurtjes je ogen dicht gedaan en kan je makkelijker vroeg op staan en de dag lekker beginnen. Gebruik voor het slapen gaan geen beeldschermen. Het heldere, blauwe licht zorgt ervoor dat de aanmaak van het slaaphormoon melatonine wordt onderdrukt. Hierdoor kan het lang duren voordat je je moe voelt en in slaap valt.  

Meer tips om de ochtend goed te starten;  

  • Laat na het wakker worden sociale media eventjes met rust 
  • Ga in de ochtend in beweging. Dit kan zijn yoga, mediteren of sporten   
  • Ontbijt goed en gezond 
  • Als je echt snel fris wakker wil worden, neem dan even een koude douche 
  • Speel een lekkere energieke muziek afspeellijst om de dag goed te beginnen 
  • Maak veel licht in je kamer wanneer je wakker wordt.  
  • Maak een ritme voor je ochtend. 

Sharing is caring