Gezondheidsvoordelen van broccoli

Je weet dat broccoli goed voor je is. Het is waarschijnlijk een van de belangrijkste voedingsmiddelen de in je opkomen als je denkt aan gezond eten. Maar je bent je vast niet bewust waar het eten van broccoli allemaal goed voor is. Wij hebben de voordelen van broccoli voor jou op een rijtje gezet. 

Goed voor je hart 

Het regelmatig eten van broccoli helpt om je hart en bloedvaten gezond te houden. Dit komt doordat de broccoli rijk is aan vezels. Genoeg vezels zorgen ervoor dat je een lager risico hebt op hart- en vaatziekten. De vitamine C in broccoli draagt ook bij aan een gezond hart en vaatstelsel. 

Goed voor je hersenen 

Als je ouders wordt, is er een kans dat je hersenfunctie achteruitgaat. Gelukkig kun je hier zelf invloed op hebben. Als je namelijk zorgt dat je gezond eet kan je de achteruitgang in je hersenen verminderen.  

Sterke botten  

Het eten van broccoli is erg gezond voor je botten omdat er genoeg voedingstoffen in zitten. Hier is vitamine K een goed voorbeeld van. Deze vitamine draagt bij aan een hogere botdichtheid en dus minder botbreuken. Naast dat broccoli vitamine K bevat, bevat het ook een goede hoeveelheid calcium. Dit is een mineraal dat we nodig hebben voor het behouden van gezonde botten en tanden.  

Broccoli bevat veel vezels 

De 2 tot 3 vezels per kopje rauwe broccoli ondersteunt een goede spijsvertering en voedt de nuttige bacteriën in de darm. Die staan weer in verband met ontstekingsremmers, immuniteit en humeur.   

Afvallen 

Broccoli de perfecte afslankgroente. Het bevat namelijk een hoop voedingstoffen, weinig koolhydraten en calorieën en je zit er ook nog is goed vol van voor een langere tijd.  

Mooie huid 

De grote hoeveelheid vitamine C in broccoli zorgen ervoor dat je huid gezond blijft. Ons lichaam gebruikt namelijk vitamine C bij onze collageen aanmaak. Een belangrijk onderdeel van je huid is collageen. Je lichaam heeft het nodig om je huid stevig en soepel te houden. Als je een verminderde collageen aanmaak hebt, is er een grotere kans op zichtbare rimpels. De vitamine C in broccoli is ook goed om je huid te beschermen tegen UV- straling.  

Sharing is caring