7 Voordelen van kussen

Seks heeft naast dat je calorieën kan verbranden nog een hoop andere gezondheidsvoordelen. Maar hoe zit dat eigenlijk met zoenen? Verbrand je hier ook calorieën mee en heeft dit eigenlijk ook gezondheidsvoordelen? Wij hebben de gezondheidsvoordelen van kussen voor jou op een rijtje gezet.  

Gevoel van exclusiviteit 

Wanneer je zoent met je partner heb jij echt even het gevoel dat jij de enige bent voor je partner. Het bevestigt jullie gevoelens tegen over elkaar. Het geeft je een goed gevoel omdat het je ego streelt.  

Verlaagt je bloeddruk  

Je lippen bestaan voornamelijk uit bloedvaten. Door de druk die erop komt te staan tijdens het zoenen, wordt het bloed in je lippen weggeduwd en stroomt het naar andere plekken in je gezicht.  

Zoenen verhoogt je libido 

Vaak gaat zoenen vooraf aan een vrijpartij. Dit heeft ook een goede reden. Zoenen maakt namelijk een soort blijheidserum aan waardoor er sneller testosteron vrijkomt bij zowel vrouwen als mannen.  

Je voelt je langer jeugdig 

Heb je een langere relatie en begin je een beetje in een sleur te raken? Dan kan zoenen je enorm helpen om je weer terug te brengen naar het gevoel dat je in het begin had voor je partner. Je gaat je weer even wat jeugdiger voelen op zo’n moment.  

Jonger eruitzien door zoenen 

Zoenen kan ervoor zorgen dat jij er jonger uit gaat zien in je gezicht. Wanneer je namelijk kust, gebruik je maar liefst 34 gezichtsspieren. Dus train even net wat vaker door te zoenen voor een strakkere huid! 

Vermindert allergische reacties 

Het klinkt inderdaad een beetje gek maar zoenen kan ervoor zorgen dat jouw allergische reacties verminderen. Dit werkt wel vaak pas na een half uur zoenen.  

Zoenen is goed voor je tanden 

Zoenen is goed voor je tanden, maar hoe werkt dit dan? Wanneer je aan het zoenen bent, wordt er meer speeksel aangemaakt. Meer speeksel zorgt ervoor dat je tanden en tandvlees gezond blijven. Speeksel zorgt er bovendien ook voor dat er bacteriën van je tanden worden afgespoeld.  

Sharing is caring