Vijf feitjes over parfum

Het is een automatisme om wanneer je de dag begint een lekker parfum op te spuiten. Maar wat zijn nou de do en don’ts? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Niet uitwrijven 

Je hebt het vast wel eens gedaan. Je polsen over elkaar wrijven na het opspuiten van je parfum. Maar dit kan je dus blijkbaar overslaan. Hierdoor maak je de geur van de parfum een soort van ‘kapot’. De parfum geur gaat dan namelijk anders ruiken dan die hoort te zijn. Je kunt dus in het vervolg gewoon de parfum sprayen en laten drogen.  

Het maakt gelukkig 

Het is wetenschappelijk bewezen dat parfum gelukkig maakt. Er is namelijk een verband tussen hoe we ons voelen en wat we ruiken. Van lekkere parfum word je dus gelukkig! 

Niet bij iedereen hetzelfde 

Parfum ruikt niet bij iedereen hetzelfde, het ruikt namelijk bij elk persoon anders. Dit komt omdat elke huid een eigen textuur heeft waardoor de geur anders uitpakt.  

Ingrediënten 

Parfum bestaat altijd uit heel veel ingrediënten. De meeste parfums bestaan zelfs uit meer dan 30 ingrediënten. Verschillende ingrediënten zijn; kruiden, fruit, bloemen, vanille, etc.  

Langer ruiken 

De ene parfum blijf je lang ruiken en de andere parfum blijf je niet zo lang ruiken. Het verschilt nogal per parfum hoelang je de geur blijft ruiken. Maar hoe kan je van je parfum nou het langst van genieten? Dan kun je het beste eerst wat bodylotion smeren op de plek waar je je parfum gaat spuiten.  

Sharing is caring